MPRISE LEAN

Autorisatie Inrichting

Het inrichten van autorisaties in uw Dynamics applicatie is belangrijk, toch wordt in de praktijk daarmee soms laconiek omgegaan. 

Controllers, financieel managers en IT managers worden in de praktijk soms vaak geconfronteerd met gebruikers die (per abuis) belangrijke instellingen of andere gegevens wijzigen of toegang hebben tot informatie die niet voor hen is bestemd.
Het opzetten van de autorisatiestructuur is bij implementatietrajecten vaak een ‘stiefkindje’. Het krijgt dan geen of onvoldoende aandacht. Het zal duidelijk zijn dat dan ook het beheer van autorisaties in praktijk een groot probleem is.

Een adequate functiescheiding, met daarop afgestemd een begrensde toegang tot de applicatie, draagt bij aan de betrouwbaarheid en de integriteit van de gegevensverwerking.  

Onze oplossing

Mprise richt uw autorisatiestructuur binnen uw Microsoft Dynamics AX applicatie in. Daarbij wordt aangesloten op de organisatierollen en wordt een adequate functiescheiding gewaarborgd binnen de huidige administratieve organisatie.

Er wordt een gefaseerde aanpak gehanteerd. Na het voeren van interviews met kerngebruikers wordt een autorisatie-ontwerp gemaakt. Vervolgens vindt de inrichting- en testfase plaats. Bij de overdracht krijgt u een overdrachtsdocument en is er ook sprake van een korte training t.b.v. het gebruik en het beheer van de autorisatiestructuur. 

Het resultaat

De oplossing van Mprise leidt tot een:

  • Autorisatie-ontwerp met Microsoft Dynamics AX rollen en profielen.
  • Inrichting van de Dynamics applicatie.

Verder heb je de kennis en vaardigheden ontwikkeld om de opgestelde autorisatiestructuur te beheren.