Mprise Agriware® Blogs

Software en de valse bescheidenheid van kwekers

Posted by Frank Kraak on Jan 31, 2019 1:57:08 PM

“Als softwareboer heb ik de laatste jaren gemakkelijker gekregen.” Geen klant of potentiële klant ontkent nog het belang en het nut van de producten van software. Toch valt er nog een wereld te winnen. Jawel, veel kwekers volgen de ontwikkelingen zo goed ze kunnen en willen best meer automatiseren, dan ze nu doen. Maar er is nog veel valse bescheidenheid.

Lees verder

Tags: Tuinbouw

De combinatie van data rapportages en het gezonde tuinbouw verstand!

Posted by Vincent Kok on Jan 25, 2019 10:03:00 AM

Wel eens gehoord van de termen: Power BI, BI Consultant of BI platforms? De letters BI van deze termen staan voor Business Intelligence.

Business Intelligence is het continue gebruik maken van data en analyses om beter geïnformeerd besluiten te nemen. BI is meer dan alleen het opslaan en volgen van gegevens. Voor een goede, verantwoorde besluitvorming moet je deze ook kunnen interpreteren. Binnen BI verzamel je dus data om die vervolgens te interpreteren als basis voor je bedrijfsbeleid.

Lees verder

Tags: PowerBI

De toegevoegde waarde van Augmented Reality [7 praktische voordelen]

Posted by Cor Verdouw on Jan 10, 2019 2:56:02 PM

Laatst zag ik een leuk filmpje over een reclamestunt van Pepsi. De glazen wand van een bushokje in Londen was vervangen  door een doorzichtig beeldscherm. Nietsvermoedende reizigers zagen plotseling beelden van UFO’s en loslopende tijgers. Aan hun reacties te merken waren die beelden levensecht…

Lees verder

Kijk uit! Datamanagement in de tuinbouw [5 tips]

Posted by Gert-Jan Verweij on Dec 13, 2018 9:39:14 AM

Datamanagement, iedereen vindt ’t prachtig, inclusief ikzelf in een eerdere blog. Keuzes maken op basis van door de jaren heen verzamelde data, wat kan daar nou mis mee zijn?

Toch blijft het uitkijken. Perfecte analyses. Prachtige inzichten. Een snelle beslissing op grond van wat u als feiten ziet. Het jaar daarop een dikke domper. Alle data ten spijt bleek de beslissing onjuist. Hoe kan dat? Hoe ontstaat ruis? Belangrijker: hoe analyseert u wel correct?

Lees verder

Tags: Tuinbouw, PowerBI, Big Data, Analytics

Laat robots (ook software) niet beslissen!

Posted by Joop de Jong on Nov 30, 2018 9:39:48 AM

Misschien kent u het verhaal:  In een hulppost gaat het alarm af. Auto te water geraakt. Er zitten verschillende inzittenden in de auto…

Met loeiende sirenes rukt de reddingsploeg uit. Tevergeefs. De betreffende auto staat op een pont die het voertuig de rivier overbrengt…….

Lees verder

De wondere wereld van on-premise, PaaS en SaaS, wat betekent het?

Posted by Anniek van Aert on Nov 22, 2018 2:04:00 PM

Mijn vorige blog ging over vakjargon, dat de IT-wereld daar vol mee zit, maar dat de sierteelt er ook iets van kan. Deze keer een aantal andere typische IT termen van deze tijd. Welkom in de wondere wereld van on-premise, PaaS en SaaS.

Lees verder

Tags: Tuinbouw

Vijf tips om met data-analyse uw kwekerij verder te brengen

Posted by Gert-Jan Verweij on Nov 8, 2018 12:11:12 PM

Tijdens Seed Meets Technology vertelde Michel van Westen van Rijk Zwaan over datamanagement uit de praktijk. Dat inspireerde mij om deze blog te schrijven. Enkele punten komen uit zijn presentatie en ik heb deze verder voor u uitgewerkt.

Lees verder

Tags: Tuinbouw, Mprise Agriware, Analytics, Big Data

Hoe wijzig ik de BTW verhoging in Microsoft Dynamics NAV?

Posted by Anco Geuze on Nov 1, 2018 11:07:04 AM

Normaal gesproken hebben onze blogs een luchtige toon. Ze gaan weliswaar over complexe zaken, maar wat luchtigheid maakt het leven minder ingewikkeld. Deze blog is minder luchtig, want hij behandelt een ernstige vraag: hoe kunt u de komende verhoging van het lage btw-tarief (van 6 naar 9%) administratief regelen?

Die verhoging is op zichzelf al niet leuk. Bloemen en planten worden er duurder van, wat niet positief zal uitwerken op de binnenlandse afzet. Maar als Nederlander wordt u geacht de wet te kennen en die na te leven. Ik wil u vertellen welke aanpassingen in uw NAV systeem daarvoor nodig zijn.

Lees verder

Tags: Tuinbouw, Dynamics NAV