We hebben een belangrijke mijlpaal bereikt in de transitie naar Agriware in de cloud! Zoals je wellicht wel bekend is, zet Microsoft in op het aanbieden van Business Central als cloud-dienst. Geen servers meer, geen hosting, gewoon een abonnement en bedrijfssoftware uit het stopcontact.

Deze technologie maakt het leveren van software en doorvoeren van updates vele malen eenvoudiger; op deze manier kunnen wij ons volledig focussen op de doorontwikkeling, terwijl Microsoft de gehele infrastructuur voor haar rekening neemt, en de klant zich kan richten op zijn business. Dat is pas ontzorgen.

Agriware 365 Business Central is nu gecertificeerd door Microsoft en beschikbaar in de app store van, genaamd Microsoft AppSource, de marktplaats voor apps voor Business Central. Daarmee zijn we technisch klaar om Agriware vanuit de Microsoft cloud aan te bieden. De komende maanden gaan we eerste implementatie doen en onze processen aanpassen op deze nieuwe manier van werken. Het streven is om deze vorm vanaf de tweede helft van het jaar standaard aan te bieden bij nieuwe implementaties.

image-png-Feb-07-2023-02-26-59-1204-PM

Wat betekent dit voor jou als je Agriware omgeving on-premise of in de Mprise cloud draait? In bovenstaande afbeelding zie je dat de Mprise cloud op een bepaald moment volledig over gaat naar de Microsoft cloud. We zullen dus gefaseerd de klantomgevingen gaan verhuizen, uiteraard is de timing daarvan in overleg. Voor on-premises installaties verandert er niets. Deze vorm blijft nog voor onbepaalde tijd ondersteund door Microsoft en dus ook vanuit Mprise Agriware.

apps greenhouse

Toch moet je de stap die wij hiermee zetten zien als een motivatie om weer eens na te denken over je cloud strategie. Het is een feit dat we die kant op gaan, het is dus niet de vraag óf je mee gaat, maar wanneer je mee gaat. De juiste aanpak hangt natuurlijk sterk af van de situatie, bespreek daarom met je (business) consultant wat voor jou als bedrijf de beste route is.