Als teler weet je hoe belangrijk het is om producten met de juiste kwaliteit aan jouw klanten te leveren. Verzenden is een proces met veel communicatie, zowel intern als extern, met veel ruimte voor menselijke fouten. Daarnaast vormen arbeid en transport een belangrijk deel van de kostprijs, dus efficiënter werken levert direct hogere marges op! Dat is precies waar Mprise Agriware je bij kan helpen.

Wij  helpen jouw uitgaande logistiek stap voor stap te verbeteren, van kas tot klant. Waar te beginnen? Dat hangt sterk af van jouw type bedrijf en de uitdagingen waar je voor staat. In dit artikel inspireren we je met enkele ideeën die je verder kunnen helpen. Mix & match dit met jouw bedrijfsbehoeften. Begin met kleine stappen. 

MicrosoftTeams-image (13)

Rapen

Een efficiënt orderpickproces begint met kennis over de voorraad die klaar is voor verzending. Wat als je met een eenvoudige app kunt registreren welke productiepartijen (deels) gereed zijn voor verkoop en verzending? Een eenvoudige match kan worden gemaakt tussen te verkopen orders en de beschikbare batches om uit te picken, rekening houdend met voorkeuren van klanten. Je kunt beginnen met het printen van picklijsten met een voorstel waar de betreffende producten in de kas te vinden zijn, en een volgende stap zou kunnen zijn om mensen digitale pickorders te geven op hun mobiele apparaat. Met een eenvoudige scanactie kan iedereen dan de status zien en of u op schema ligt voor de geplande verzendtijd, om later de traceerbaarheidsopties niet te vergeten.

 

Inpakken

Steeds meer telers leveren een dienst om een product klaar te maken voor de eindgebruikers. Dit kan gaan van het toevoegen van een sleeve, etiket of een mooie keramische pot aan het product tot complete samengestelde producten. De gemakkelijke manier is om een verpakkingsbon af te drukken en die aan de werkvloer te geven, maar wat als je dit een beetje zou automatiseren? U zou batch-backing kunnen doen voor soortgelijke orders, of het raapproces kunnen sturen op basis van producten die nodig zijn voor de verpakking. Door deze processen te integreren bespaar je heel wat gedoe en walky-talky communicatie. Daarnaast kan iedereen de voortgang zien en weten waar hij moet kijken als er artikelen ontbreken voor een zending!

MicrosoftTeams-image (12)

Beladen

Het plannen van zendingen begint met het plannen van het laden van je producten. Het kan een hele uitdaging zijn om met de hand een optimaal laadplan te maken. Met de laadberekening van Agriware 365 kunt u eenvoudig een optimaal laadplan maken; per order, klant, regio of verzendtermijn. Print bouwinstructies voor karren en stellingen, laadopdrachten, item distributielijsten en ander papierwerk vanaf één plek.

De volgende stap zou natuurlijk zijn: geef mensen digitaal inzicht, laat ze afgewerkte bestellingen, geladen karren en rekken scannen, zodat u precies kunt volgen waar u staat en uw klanten realtime kunt informeren over de status van hun levering. Wilt u verder kijken dan de muren van uw eigen organisatie? Stuur dan uw laadplan digitaal naar de betreffende vervoerder en wissel informatie uit over status en voortgang. Agriware 365 is gebaseerd op moderne Microsoft technologie en staat open voor elke verbinding met andere systemen en de buitenwereld.

Lees meer over onze apps

Neem contact op

Benieuwd wat onze oplossing u kan brengen? Neem contact met ons op voor een gratis demo!