Als westlander is het vrij lastig om niet in aanraking te komen met de tuinbouwsector. Je groeit er in op, of je hebt er je eerste bijbaantje. Dat gold ook voor mij. Snel na de afronding van mijn studie vond ik mijn eerste echte baan bij een tuinbouw bedrijf, waar ik verantwoordelijk werd voor de ruimteplanning.

Inmiddels werk ik bijna 3,5 jaar bij Mprise. In de tussentijd heb ik nog veel geleerd over Agriware. Deze kennis deel ik graag met u. In mijn negende blog ga in op de opties in het locatieoverzicht beïnvloeden.

Genereren van deelorders op klussen die niet klaar zijn

U heeft een werkorder aangemaakt, maar het is deze dag niet gelukt de geplande aantallen planten te verwerken. U gaat de volgende dag verder maar zou graag op dezelfde werkorder de uren willen boeken. Hoe doet u dat? 

U kunt instellen dat Agriware automatisch een deelwerkorder aanmaakt of voorstelt wanneer u niet het volledig geplande aantal hebt verwerkt. Dit kunt u instellen in het scherm ‘activiteiten’. Hier bevindt zich een kolom ‘maak deelwerkorder’ en ‘datumformule deelkwerkorder’. 

Het 1e veld bestaat uit de opties ‘leeg’, ‘vragen’ en ‘altijd’. Wanneer u dan een werkorder boekt met minder aantallen, zal het systeem per activiteit naar deze instellingen kijken. Als er ‘leeg’ staat ingesteld, wordt de werkorder geboekt als normaal. Als er ‘vragen’ of ‘altijd’ staat ingesteld zal het systeem vragen om of automatisch een deelwerkorder aanmaken. Hiermee wordt de werkorder geboekt en wordt een vervolgwerkorder aangemaakt. Belangrijk om hierbij te benoemen is dat de partij aantallen nog niet worden aangepast totdat de laatste werkorder is verwerkt.

Werkorders op 1 moment plannen

Via het veld ‘deelwerkorder datumformule’ wordt de datum van de nieuwe werkorder bepaald. Vaak zult u dan denken aan +7d als het naar de volgende week moet. Maar hiermee krijgt u soms werkorders op dagen verspreid door de week, terwijl u liever de werkorders op 1 moment wil hebben. Dit kunt u realiseren door voor deze formule de waarde ‘-LW’ te plakken. Dit zorgt ervoor dat er eerst wordt teruggerekend naar afgelopen maandag, vervolgens wordt door het vervolg van de formule (+7d) die datum weer opgeschoven naar aanstaande maandag.

Alex blog 8

Leer nog meer slimme functies kennen

In de implementatiefase van nieuwe ERP-software wordt er vaak veel besproken. Na de live-gang worden een hoop slimme functies niet benut. Dat is logisch, maar ik wil u graag helpen om een aantal van deze slimme functies weer te delen. Dit doe ik in een blog-reeks van 9 blogs.

Handig gebruik maken van de kennis die ik deel? Klik dan even op de onderstaande knop en vul u gegevens in. Dan mist u geen informatie.

New call-to-action