ID'Flor is een Belgisch productiebedrijf van potplanten dat diverse soorten potplanten zoals Clivia’s, Azalea’s en Rhododendrons kweekt. ID’Flor maakt onderdeel uit van de Floré groep. Het bestaat uit 4 productielocaties en 1 centraal lever platform.

ID’Flor is ruim 6 jaar klant van Mprise Agriware. In maart 2015 heeft het bedrijf gekozen om de stap te zetten naar de nieuwste versie van Agriware, de tuinbouwsoftware op basis van Microsoft Dynamics NAV. Dat was toen Agriware 2015. Op dit moment is de update naar de laatste versie gepland; vanaf half mei gaat ID’Flor Agriware 2016 gebruiken voor de ondersteuning van de dagelijkse verkoop- en productieprocessen. Doelstelling is om aan te blijven sluiten op de standaard software en nieuwe releases te volgen.

Bart Kersschot, bedrijfsleider van ID’Flor is blijBart_Kersschot.png
met de lijn die vorig jaar is ingezet. “ID’Flor heeft een grote groei ambitie en wil zijn plantenmerken verder ontwikkelen. We bieden onze klanten veel logistieke diensten zoals korte levertermijnen, kleine minimum bestelhoeveelheden per product en klant specifieke verpakking en afwerking. Daarvoor hebben we goede, tuinbouw specifieke productie- en verkoopsoftware nodig die ons inzicht en sturingsmogelijkheden biedt. Dat maakt onze positie sterker, we worden hierdoor minder inwisselbaar. De informatie die Agriware ons biedt is betrouwbaar, onze processen zijn beter beheersbaar en dat maakt het partnership met onze klanten sterker.”

“We vinden het heel positief dat Mprise Indigo een robuuste organisatie achter zich heeft in de vorm van Mprise. Dat biedt de stabiliteit en de schaalgrootte die we nodig hebben om de toekomst mee aan te gaan. De projectaanpak die Mprise Indigo hanteert, zorgt er mede voor dat de omarming van de software door mijn collega’s vergroot is. Deze aanpak is gestructureerd en gaat uit van gezamenlijkheid en dat werpt zijn vruchten af. De medewerkers van ID’Flor zijn enthousiast over de software, het gebruik van Agriware wordt gedragen door de organisatie. Voorheen was er wel wat scepsis, maar nu is de software volledig omarmd.”

“Ons bedrijf is nu bezig met het optimaliseren van de processen; zo willen we meer productielocaties onderbrengen in Agriware en sterker inzetten op CRM. We willen samen met onze klanten meer in kaart brengen over de eindklanten. Waarom kiezen zij voor een bepaald product? Kunnen we mee gaan denken over de presentatie in de winkel? Met de beschikbare informatie in Agriware kunnen we voorspellen en dus beter leveren. Dat is waar we als bedrijf naar toe willen. Agriware helpt ons daarbij.”

www.idflor.com

www.mprise-indigo.nl