logo dalat-png'Flower your life’ is de slogan van Dalat Hasfarm in Da Lat, Vietnam. En dat is precies wat ze doen; Dalat Hasfarm produceert een breed assortiment snijbloemen, potplanten en jonge planten en geeft hiermee kleur aan zowel de binnen- als buitenlandse markt. In 2019 ging het snelgroeiende bedrijf hiervoor een samenwerking aan met Mprise Agriware, om al hun processen en planningsactiviteiten te kunnen combineren in één flexibel platform. Hoe gaat het nu met Dalat Hasfarm? Tijd voor een interview met Aad Gordijn, CEO van Hasfarm Holdings. 

Grootste in sierteelt in Azië-Pacific

Da Lat heeft als bijnaam ‘Stad van de Eeuwige Lente’, vanwege het subtropisch hooglandklimaat. De temperatuur is gematigd ten opzichte van de rest van Vietnam, wat de omgeving uiterst geschikt maakt voor landbouw. Niet verwonderlijk dus, dat juist hier kwekerij Dalat Hasfarm werd opgericht in 1994. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met een totale kasoppervlakte van 220 hectare, 4500 werknemers en zusterbedrijven in Japan, China en Indonesië. Dit maakt de Hasfarm Group de grootste bloemenproducent in de regio Azië-Pacific.

Untitled design - 2022-12-22T185225-355-pngDa Lat in Vietnam

 

Innovatie is de sleutel tot succes

We spreken Aad Gordijn, CEO van Hasfarm Holdings: “In Vietnam heeft Dalat Hasfarm een keten van bloemenwinkels, bloemenstands in meer dan 200 supermarkten en 4 groothandelsdistributiecentra in de grote steden. Innovatie en de introductie van nieuwe soorten is de sleutel tot ons succes en we testen meer dan 500 nieuwe soorten per jaar van bekende kwekers over de hele wereld.”

Dalat Hasfarm gelooft sterk in high-tech oplossingen en is altijd op zoek naar innovatieve en duurzame manieren om kwalitatief hoogstaande planten te kweken. De bloemen hebben een uitstekende kwaliteit en vaasleven dankzij professioneel management, state of the art kassen en een geïntegreerde Cold Chain.

"De bloemenconsumptie in Azië zal blijven groeien en wij ook. Een professionele planningstool als Agriware helpt ons om in de toekomst verder uit te breiden."Aad Gordijn-jpg-1

Agriware 365; één flexibel platform

Hoe begon de samenwerking met Mprise Agriware? Aad Gordijn (te zien op foto rechts): “We klopten bij Agriware aan omdat onze bestaande planningstools verouderd waren en sommige processen nog steeds met Excel werden uitgevoerd. We wilden onze planningsactiviteiten combineren in één flexibel platform.”

Op de vraag waar Agriware 365 het bedrijf momenteel het meest mee helpt, antwoordt Gordijn: “Het belangrijkste is de ‘achterwaartse planning’. We beginnen met de verkoopprognose en Agriware helpt ons bij het berekenen van de benodigde ruimte voor moederplanten, plantdata van snijbloemen en potplanten, ruimteverdeling en oogstdata. Ook krijgen we realtime voorraadupdates en informatie over onze productieprestaties.”

 

Microsoft Dynamics was al een oude bekende

Het kan in het begin lastig zijn voor werknemers als een bedrijf ineens met een nieuw systeem gaat werken. Hoe ging dit bij Dalat Hasfarm?

“We gebruikten al Microsoft Dynamics als ERP-systeem en Agriware is op hetzelfde platform gebouwd. Dat gaf ons een groot voordeel” vertelt Aad. “Zodra de applicatie klaar was voor implementatie, organiseerden onze key users aangepaste trainingen voor het team. Het programma is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te begrijpen.”

Zodra de applicatie klaar was voor implementatie, organiseerden onze key users aangepaste trainingen voor het team. Het programma is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te begrijpen.

Positief over de toekomst

“We begonnen het project in juli 2019 en vanwege de pandemie moest de ondersteuning online gebeuren”, blikt Aad terug op de samenwerking. “Dit, en de tijdsverschillen maakten het uitdagender, maar uiteindelijk is het goed gekomen.”

Op de vraag hoe hij de toekomst ziet, antwoordt hij: “Wij zijn positief over de toekomst. De bloemenconsumptie in Azië zal blijven groeien en wij ook. Een professionele planningstool als Agriware 365 helpt ons om in de toekomst verder uit te breiden.”

lily-chau-4-jpg

 

Over Dalat Hasfarm

HubSpot Video

 

Over Mprise Agriware

Mprise Agriware levert krachtige, geïntegreerde software op basis van Microsoft Dynamics 365 voor de tuinbouw die zorgt voor efficiënt en effectief management en bedrijfsvoering. Sinds 2004 helpen wij onze klanten met veel plezier bij het realiseren van verbeteringen op het gebied van planning, inkoop, verkoop, financiën, voorraadbeheer en productie. Met Agriware 365 krijgt men grip op de gehele bedrijfsvoering.

Agriware Software kan bedrijven zoals Dalat Hasfarms helpen met:

- Verkoop- en productieprognoses
- Productieplanning en -registratie
- Traceren van planten, trays en partijen
- Beschikbaarheid van artikelen 
- Arbeidsplanning 
- Ruimteplanning 
- Job kostprijsberekening
- Kwaliteitscontrole
- Werkvloer planning en registratie
- Picken, verpakken en verzenden
- Produceren op bestelling, produceren op voorraad

Read more

Mprise Agriware 365 | Leading in Hortibusiness Software
Meer informatie over de Agriware 365 software? Download de flyer
Download flyerAgriware 365 2