In mei is KP Holland, multidisciplinaire kweker uit Naaldwijk, van start gegaan met de implementatie van ERP-bedrijfssoftware van Agriware. Het bedrijf was op zoek naar tuinbouwspecifieke software met meer functionaliteit. Met Agriware verwacht KP Holland onder andere vooruitgang te boeken op ruimteplanning, registratie op de werkvloer en orderverwerking.

"Het programma en onze processen moeten met elkaar gaan matchen"

De kweker heeft drie disciplines: veredeling, vermeerdering en afkweek. De jongplant afdeling gaat van start met de implementatie van Agriware. Roy van der Knaap, Technisch manager bij KP Holland: “De eerste sessie zijn we begonnen met een introductie en de eerste onderwerpen rondom de inrichting van het pakket. Het programma en onze processen moeten met elkaar gaan matchen.

We hebben een projectgroep samengesteld met hoofdgebruikers uit de afdelingen inkoop, verkoop, productie en financiën. Een vaste projectdag in de week zorgt voor voortgang. Voor ons waren de mogelijkheden op korte en lange termijn in combinatie met referentiebedrijven van Agriware doorslaggevend om de keus te maken. Het doel is om dit jaar te implementeren zodat we de nieuwe teeltronde kunnen starten. Met Agriware zijn we toekomstbestendig.”

Silva Visser, projectleider bij Mprise Agriware, ziet het project met vertrouwen tegemoet. “De aanpak met onze Sure Step methode geeft houvast. We zijn toch gestart om na de Corona-periode al een eind op weg te zijn. Onze consultants starten met het onderdeel Verkoop in een kleine setting. Hierbij houden we de samenhang van de processen voor het vervolg goed op elkaar met het Business Control Model. Betrokkenheid van alle projectgroepleden is essentieel.

Tom de Ree, implementatieconsultant, ziet mooie optimalisatiemogelijkheden. “De voornaamste reden voor KP Holland om voor Agriware te kiezen is de manier waarop we via de artikelbeschikbaarheid de benodigde inkoop per periode kunnen baseren op de verwachte/geraamde verkoop. Dit uiteraard naast het centraliseren van data en informatie, overzicht en het overstappen van losse systemen naar één systeem waar de informatie leidend is. Echt mooi om hen te helpen met deze verbeteringen!”

Over KP Holland

Als vooruitstrevende kweker produceert KP Holland producten van goede en constante kwaliteit. De unieke combinatie van de disciplines Breeding & Growing binnen één onderneming maakt KP Holland een bijzondere speler in de markt. Productkennis en marktkennis bevinden zich onder hetzelfde dak. De rassen die binnen Breeding worden ontwikkeld, zijn getoetst aan de marktkansen. Dat maakt het bedrijf succesvol.

Over Mprise Agriware

Mprise Agriware bedient de tuinbouw met Agriware, een ERP software applicatie gebaseerd op Microsoft Dynamics365 Business Central. De focus ligt daarbij op de doelgroepen veredelaars, vermeerderaars en kwekerijen. Agriware wordt door een gespecialiseerd team van software ontwikkelaars voortdurend doorontwikkeld. Enkele keren per jaar komt er een nieuwe versie van de software beschikbaar. De wensen daarvoor worden aangereikt door de klanten, die zich voor specifieke thema's hebben georganiseerd in werkgroepen. De klanten van Mprise Agriware bevinden zich niet alleen in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Polen, Amerika, Canada, China, Vietnam en Australië.

Fotocredits: KP Holland 

 

Download de Whitepaper over 7 voordelen van één softwarepakket