Bekijk onderstaande video en zie hoe van Son & Koot gebruik maakt van Agriware om hun bedrijfsprocessen te ondersteunen.

Van Son  Koot en het gebruik van Agriware

Hieronder de tekst van de video:

Ik ben Jordy Gijsbrechts, werkzaam bij van Son & Koot. Van Son & Koot produceert exclusieve tuinplanten, waaronder een groot aandeel Japanse esdoorns en daarnaast exclusieve heesters en tuinplanten, waarin we onderscheidend kunnen zijn.
Het probleem was dat we de planning deden in Excel, diverse bestanden, het praatte niet met elkaar, waardoor de voorraad niet klopte. Toen zijn we op zoek gegaan naar een softwarepakket, een ERP-pakket dat ons daarbij kan ondersteunen.
En wat opvallend was in de zoektocht was eigenlijk vooral dat er heel weinig spelers zijn die het totaalpakket aanbieden. En met totaalpakket bedoel ik van finance tot aan arbeidsregistratie en productieplanning. En vooral het stukje productieplanning was heel moeilijk te vinden.
Het voordeel van Mprise is vooral dat het een totaalpakket is. Het praat met elkaar. Als je ergens het ene aanpast, past het op alle lijsten aan. Dus als je een stekje maakt, past het gelijk het verkoopbare aantal aan in de toekomst. En juist dat is hetgeen wat bij ons nogal eens verkeerd geen.
In de praktijk gaan we met arbeidsregistratie werken, met de iPads, waarop we gaan registreren. We gaan de handelingen registreren met MobileNAV, wat gelijk terugkoppelt naar het systeem, zodat het gelijk zichtbaar is.
We kunnen met Agriware een behoefte creëren, vele jaren vooruit, maar toch flexibel zijn op korte termijn doordat we andere beslissingen kunnen nemen. Doordat we nu de ruimteplanning beter kunnen gaan doen met Agriware, verwachten we ook een optimalisatie van de ruimte binnen het team.
Ik heb er ook een goed gevoel over, dat is onder andere ook een keus geweest, waarom we voor Mprise hebben gekozen. Ze lopen voorop met de ontwikkelingen, ze betrekken de kwekers, de klanten, bij de ontwikkelingen richting de toekomst. En juist dat is zeer positief.

New call-to-action