Integrale procesondersteuning

De opkweek en verkoop van jonge groenteplanten op een plantenkwekerij vindt over het algemeen ordergestuurd plaats. Om dit proces in goede banen te leiden zijn er diverse teelthandelingen en bedrijfsprocessen die volgens de juiste procedures en controles uitgevoerd moeten worden om exact volgens de klant specificaties op het juiste moment uit te kunnen leveren. Mprise Agriware biedt voor dit type tuinbouw onderneming alle benodigde ondersteuning voor het uitvoeren, registreren en analyseren van deze typerende plantenkwekerij processen.

Snel een overzicht krijgen hoe onze software met deze uitdagingen omgaat? 

Download de flyer

Klantgestuurd produceren

Groente producenten hoef je niets te vertellen, zij vertellen je namelijk precies hoe en wanneer ze hun jonge groenteplanten afgeleverd willen hebben. Typerend voor jonge groenteplanten kwekerijen is daarom het ordergestuurd produceren volgens specifieke klantwensen.

Door de eisen van de klant op de order vast te leggen bepaald het Agriware systeem het beste teeltplan. Hiernaast wordt op basis van de klantwensen ook de voorcalculatorische kostprijs inzichtelijk voor de verkoop afdeling zodat de planten direct na invoer van de order met een gezonde verkoopprijs aangeboden kunnen worden. 

Typerende klantwensen voor jonge groenteplanten:

  • Toppen op een specifiek blad
  • Enten en type onderstam
  • Zaad geleverd door klant of niet
  • Gebruik van specifiek materiaal: Soort clip, lengte stok, type steenwol, e.t.c.

Agriware zorgt ervoor dat deze wensen efficiënt en overzichtelijk op de order kunnen worden vastgelegd. Hiernaast kan de status van de order worden bepaald op basis van een bedrijfseigen workflow. Het inzien van de voortgang van de partij jonge planten of onderstammen is gedurende de hele teeltcyclus direct vanaf de verkooporder inzichtelijk zodat klantvragen over de status en voortgang van hun jonge planten snel kunnen worden beantwoord. Eventueel kan er ook een klantportaal worden geïnstalleerd waarop de orderstatus en documenten door de klant zelf kunnen worden opgevraagd.

Vraag hier een demo aan

Planning en Uitvoering

De opkweek van jonge groenteplanten is een proces waarbij kwaliteit en klantafspraken centraal staan. Het systematisch volgen van een hygiëne protocol, uitvoeren van specifieke behandeling aan het gewas of op het juiste moment of het moment waarop de planten wijder gezet moeten worden zijn cruciaal om de teelt tot een succesvol einde te brengen. 

Agriware ondersteund hierbij de medewerkers die zorgen voor de planning en uitvoering op kantoor en in de kas als het gaat om:

  • Ruimteplanning en optimalisatie
  • Arbeidsplanning en aansturing
  • Scouten op ziektes en uitvoeren van gewasbehandelingen
  • Materiaal planning zaad en dode-materialen
  • Mobiel bijwerken van actuele gegevens 
Eventueel kan ook een koppeling met zaaimachines of containersystemen gemaakt worden om zo efficiënt mogelijk op de hoogte te zijn van de teelt.

Kostprijzen en Voorcalculatie

Inzicht in de kostprijs van een partij is cruciaal. Niet alleen achteraf, maar ook vooraf.

In Agriware is het mogelijk om op basis van een productie en een activiteitenschema op voorhand te berekenen wat de verwachte kosten zijn bij het produceren van een partij.

Het is mogelijk om achteraf de werkelijkheid (nacalculatie)  op dezelfde manier weer te geven. Zodoende u inzicht in het verschil tussen de geplande kosten en de werkelijk kosten.


Logo PlantiseKlant: Plantise

Plantise is de nieuwe naam van een ambitieuze fusie­ van 3 gevestigde bedrijven in de opkweek­sector, nl. Plantenkwekerij Leo Ammerlaan, de Grow Group en Van der Lugt. We laten ze zelf aan het woord:

"Wij hebben na een uitgebreid onderzoek voor Agriware gekozen vanwege de volledigheid van het systeem maar ook vanwege de organisatie en mensen achter deze software. 

Door Mprise Agriware zijn wij in staat geweest om ons verouderde maatwerksysteem te vervangen met een zeer compleet standaard software systeem. Dit levert ons uiteindelijk een toekomstbestendig systeem met een hoge betrouwbaarheid tegen gunstige kosten. 

Door Agriware zijn wij in staat om grip te houden op alle onderdelen van onze organisatie. Dit geldt voor de ondersteuning van processen op de werkvloer maar ook voor alle benodigde cijfers voor het management. Hierdoor zijn wij beter in staat om onze klanten vandaag en in de toekomst optimaal te bedienen."

"Door Agriware is onze organisatie in staat om onze bedrijfsplannen succesvol uit te voeren en gestructureerd door te groeien"

Ilone Ammerlaan - Directeur Plantenkwekerij Leo Ammerlaan

Bekijk de video en hoor welke toegevoegde waarde Agriware voor Plantise heeft.

Leo_Ammerlaan_v1