Integrale procesondersteuning

Kwekerijen van perkgoed en vaste planten hebben veelal een breed assortiment aan planten. Vaak wordt er op deze kwekerijen gekweekt in verschillende locaties en afdelingen. Voor het efficiënt beheren van de verkoop verwachting, de teeltplanning en afgeleide planningen zoals ruimte- arbeid en materiaal planning is het voor perkgoed kwekerijen noodzakelijk om deze processen eenvoudig te beheren.

Snel een overzicht krijgen hoe onze software met deze uitdagingen omgaat? 

Download de flyer

Teelt & Productie

Zowel de opkweek van halfwas en jonge planten uit stek, zaad of weefselkweek als de afkweek van van eenjarige planten of vaste planten wordt ondersteund. Agriware bied altijd zicht op de actuele beschikbare capaciteit van alle type locaties en afdelingen, van een betonvloer, containersysteem, buitenveld of huurtuin. 

Voor de meeste van deze bedrijven geldt dat het opstellen van een teelt planning de basis vormt voor het inzicht in afgeleide planningen. Op basis hiervan kunnen beslissingen worden genomen of zal het teeltplan worden aangepast, denk hierbij aan:

  • Ruimteplanning en inzicht in de capaciteit van een locatie, afdeling, kap of specifiek pad
  • Arbeidsplanning en inzicht in de vaste en losse arbeidskrachten
  • Machineplanning en inzicht in de capaciteit van bijv. oppotmachines en steek- of zaailijnen
  • Materiaalplanning en het creeren van een voorraad en inkoopplan
  • Kostprijsberekening op basis van voorcalculatorische normeringen

Vraag hier een demo aan

Sales en aanbod

Anders dan bij bloeiende planten vindt de verkoop van jonge planten veelal ordergestuurd plaats. Hierbij wordt de teelt pas gestart als er daadwerkelijk orders zijn. De productie van deze planten wordt daarnaast bij veel gewassen ook klantspecifiek uitgevoerd zodat bijv. de teeltduur langer of korter is dan de norm of dat er extra materialen zoals stekers of een bepaald tray of potgrond mengsel gebruikt dient te worden.

Agriware biedt voor deze MTO (made to order) productie methodiek de juiste tools om deze typische jonge plant verkoop processen te ondersteunen. Overigens kunnen we ook de MTS (Made to stock) planningsmethode ondersteunen.

In Agriware zijn alle gangbare integraties met handel- en veilingsystemen aanwezig zodat de uitwisseling van het aanbod en het ontvangen van orders op eenvoudige wijze wordt ondersteund:

  • EAB's en Dagafschriften veiling
  • Florecomorders / VMP
  • Digitaal aanbod / FloraXchange
  • Digitale labelberichten