Integrale procesondersteuning

Jonge plantenkwekers hebben een breed assortiment aan planten. Zij veredelen zelf of kopen de nieuwe rassen in bij andere kwekers. Vanaf het begin van dit proces willen zij controle. Agriware 365 ondersteunt dit. Test de planten en registreer de resultaten op de werkvloer met een app. Over deze app kunt u hier meer lezen. 

Vaak wordt er op deze kwekerijen gekweekt in verschillende locaties en afdelingen. Voor het efficiënt beheren van de verkoop verwachting, de teeltplanning en afgeleide planningen zoals ruimte- arbeid en materiaal planning is het noodzakelijk om deze processen eenvoudig te beheren.

Waarschijnlijk zal u produceren op basis van de verwachte verkopen van het komende jaar. Door dit goed te registreren in Agriware 365, kunt u in de toekomst steeds beter de vraag inschatten. Dit kan natuurlijk ook als u de jonge planten kweekt voor eigen gebruik, om vervolgens volwassen planten te verkopen. 

Snel een overzicht krijgen hoe onze software met deze uitdagingen omgaat? 

Download de flyer

Teelt & Productie

De opkweek van jonge sierplanten kan op verschillende manieren. We ondersteunen iedere startpunt, of het nu zaad, stek of weefselkweek is, het maakt voor ons niet uit. Het gaat erom dat vanuit welk startpunt we ook beginnen, de kweker de beste plant krijgt. 

Agriware bied altijd zicht op de actuele beschikbare capaciteit van mensen, machine-uren en materialen. Daarnaast ziet u precies waar de partijen staan en weet u of er genoeg ruimte is. 

Voor de meeste van deze bedrijven geldt dat het opstellen van een productieplanning de basis vormt voor het inzicht in afgeleide planningen. Op basis hiervan kunnen beslissingen worden genomen of zal het productieplan worden aangepast, denk hierbij aan:

  • Ruimteplanning en inzicht in de capaciteit van een locatie, afdeling, kap of specifiek pad
  • Arbeidsplanning en inzicht in arbeidsroosters van de vaste en losse arbeidskrachten. 
  • Machineplanning en inzicht in de capaciteit van bijv. oppotmachines en steek- of zaailijnen
  • Materiaalplanning en het creeren van een voorraad en inkoopplan.
  • Kostprijsberekening op basis van voorcalculatorische normeringen.

Vraag hier een demo aan