Integrale procesondersteuning

Boomkwekerijen zijn er in allerlei vormen en maten even als de bomen, struiken, e.d. die er gekweekt worden. Agriware is in staat om voor veel type bedrijven en producten in de sector de juiste ondersteuning te bieden aan de gebruiker. De software is niet beperkt tot de  ondersteuning van de inkoop- en de verkoopafdeling. De kracht van Agriware zit vooral ook in de ondersteuning van de productieprocessen, zowel binnen als buiten de kas, en een volledige integratie met de financiële administratie. 

Teelt & Planning

Agriware ondersteunt verschillende type kwekerijen en productvormen. Specifiek voor de sector is de planning over meerdere jaren Zowel opkweek van halfwas en jonge planten uit stek, zaad of weefselkweek als de afkweek van bloeiende of groene planten op betonvloer of een containersysteem worden ondersteund (of een combinatie van beide). Voor de meeste van deze bedrijven geldt dat het opstellen van een teelt planning de basis vormt voor het inzicht in afgeleide planningen. Op basis hiervan kunnen beslissingen worden genomen of zal het teeltplan worden aangepast, denk hierbij aan:

  • Ruimteplanning en inzicht in de capaciteit van een locatie, afdeling, kap of specifiek pad
  • Arbeidsplanning en inzicht in de vaste en losse arbeidskrachten
  • Machineplanning en inzicht in de capaciteit van bijv. oppotmachines en steek- of zaailijnen
  • Materiaalplanning en het creeren van een voorraad en inkoopplan
  • Kostprijsberekening op basis van voorcalculatorische normeringen

Ontdek wat Agriware voor u kan betekenen

Vraag nu een demonstratie aan voor uw praktijk

Aanvragen

Verkoop van boomkwekerij producten

De verkoop van potplanten op een potplanten kwekerij vindt bij bedrijven plaats op basis van beschikbare of geplande voorraad. Doordat de productieplanning is geïntegreerd in de verkoopprocessen is er altijd een actueel beeld van de beschikbaarheid in specifieke weken. Wanneer de productie wordt aangepast, zal ook de verkoopbare beschikbaarheid meebewegen.

In Agriware zijn alle gangbare integraties met handel- en veilingsystemen aanwezig zodat de uitwisseling van het aanbod en het ontvangen van orders op eenvoudige wijze wordt ondersteund:

  • EAB's en Dagafschriften veiling
  • Florecomorders / VMP
  • Digitaal aanbod / FloraXchange
  • Digitale labelberichten

Verkoop van halfwas en jonge planten

Anders dan bij bloeiende planten vindt de verkoop van jonge planten veelal ordergestuurd plaats. Hierbij wordt de teelt pas gestart als er daadwerkelijk orders zijn. De productie van deze planten wordt daarnaast bij veel gewassen ook klantspecifiek uitgevoerd zodat bijv. de teeltduur langer of korter is dan de norm of dat er extra materialen zoals stekers of een bepaald tray of potgrond mengsel gebruikt dient te worden.

Agriware biedt voor deze MTO (made to order) productie methodiek de juiste tools om deze typische jonge plant verkoop processen te ondersteunen. 


van Son en koot - Mprise Agriware-569997-editedKlant: Van Son & Koot

Van Son & Koot is een toonaangevende en innovatieve producent van tuinplanten. Van Son & Koot biedt een uitgebreid assortiment van exclusieve tuinplanten. Een hoofdrol is hierin weggelegd voor Acer palmatum (Japanse esdoorn). Ook het aanbod van tuinplanten is zeer breed en innovatief. 
Van productveredeling tot verkoop; Van Son & Koot houdt alles in eigen hand. 

Bekijk de video en hoor welke toegevoegde waarde Agriware voor van Son & Koot heeft.

VanSonEnKoot_v3_EN