Integrale procesondersteuning

Kwekerijen van perkgoed en vaste planten hebben veelal een breed assortiment aan planten. Vaak wordt er op deze kwekerijen gekweekt in verschillende locaties en afdelingen. Voor het efficiënt beheren van de verkoop verwachting, de teeltplanning en afgeleide planningen zoals ruimte- arbeid- en materiaal planning is het voor perkgoed kwekerijen noodzakelijk om deze processen eenvoudig te beheren.

Teelt & Productie

Zowel de opkweek van halfwas en jonge planten uit stek, zaad of weefselkweek als de afkweek van van eenjarige planten of vaste planten wordt ondersteund. Agriware bied altijd zicht op de actuele beschikbare capaciteit van alle type locaties en afdelingen, van een betonvloer, containersysteem, buitenveld of huurtuin. 

Voor de meeste van deze bedrijven geldt dat het opstellen van een teelt planning de basis vormt voor het inzicht in afgeleide planningen. Op basis hiervan kunnen beslissingen worden genomen of zal het teeltplan worden aangepast, denk hierbij aan:

  • Ruimteplanning en inzicht in de capaciteit van een locatie, afdeling, kap of specifiek pad
  • Arbeidsplanning en inzicht in de vaste en losse arbeidskrachten
  • Machineplanning en inzicht in de capaciteit van bijv. oppotmachines en steek- of zaailijnen
  • Materiaalplanning en het creeren van een voorraad en inkoopplan
  • Kostprijsberekening op basis van voorcalculatorische normeringen

Ontdek wat Agriware voor u kan betekenen

Vraag nu een demonstratie aan voor uw praktijk

Aanvragen

Verkoop & Aanbod

De verkoop van planten op een kwekerij vindt veelal plaats op basis van de actuele voorraad of geplande beschikbaarheid. Doordat de productieplanning is geïntegreerd in de verkoopprocessen is er altijd een actueel beeld van de beschikbaarheid in specifieke weken. Wanneer de productie wordt aangepast, zal ook de verkoopbare beschikbaarheid meebewegen.

In Agriware zijn alle gangbare integraties met handel- en veilingsystemen aanwezig, zodat de uitwisseling van het aanbod en het ontvangen van orders op eenvoudige manier wordt ondersteund:

  • EAB's en Dagafschriften veiling
  • Florecomorders / VMP
  • Digitaal aanbod / FloraXchange
  • Digitale labelberichten

Assemblage & Toegevoegde waarde

Om onderscheidend te zijn en de klant beter van dienst te zijn is de levering van een kale plant niet altijd meer voldoende. Het leveren van toegevoegde waarde in de vorm van verpakkingen, steeketiketten, keramieke potten of specifieke fust samenstellingen is bij steeds meer kwekerijen essentieel onderdeel geworden van het verkoopproces.

Agriware biedt hierbij een zeer flexibele ondersteuning aan de verkooporganisatie waarbij vaste samenstellingen of klantspecifieke wensen eenvoudig kunnen worden verkocht. Het zicht op de verkoopmarge is bij wijzigingen in de samenstelling direct zichtbaar zodat een juiste verkoopprijs gevraagd kan worden. Hiernaast kan de status van de order te allen tijde worden gevolgd tijdens het assembleren van de potten, fusten, dozen, karren of pallets eventueel ondersteund met een mobiele scan oplossing.