Integrale procesondersteuning

Agriware ondersteunt verschillende type kwekerijen en productvormen. Zowel opkweek van halfwas en jonge planten uit stek, zaad ofweefselkweek als de afkweek van bloeiende of groene planten. Ook de ondergrond maakt geen verschil Agriware ondersteunt betonvloeren en containersystemen (of een combinatie van beide). Voor de meeste van deze bedrijven geldt dat het opstellen van een teelt planning de basis vormt voor het inzicht in afgeleide planningen. Op basis hiervan kunnen beslissingen worden genomen of zal het teeltplan worden aangepast.

Download de flyer

Teelt & Productie

Belangrijke hoofdprocessen in de teelt van Phalaenopsis zijn:

  • Planning per sortering in een container tuin
   • Een productiepartij wordt op diverse tafels gezet nadat deze via een machine gesorteerd is. Elk deelpartij vervolgt daarna zijn eigen planning volgens het toegekende teeltschema.
  • Koppeling met logistieke systemen, zowel productie als verkoop
   • De communicatie van productie- en verkoop systemen kan met Agriware worden geïntegreerd. Zodoende worden verplaatsingen real time geregistreerd
  • Inkoopraamcontracten
   • Het maken van jaarafspraken met leveranciers. Het is mogelijk om na verloop van het contract na te gaan hoe betrouwbaar de leverancier is geweest (geplande versus werkelijke leveringen) en hoeveel vervangende artikelen uiteindelijk zijn geleverd.
  • Productieprognose (icm PowerBI)
   • Het is mogelijk om diverse scenario's in te voeren en door te rekenen. Hierdoor kan een plan worden opgesteld waarin resources optimaal worden ingezet.

Vraag hier een demo aan

Verkoop van Phalaenopsis

De verkoop van phalaenopsis vindt veelal plaats op basis van beschikbare of geplande voorraad. Doordat de productieplanning is geïntegreerd in de verkoopprocessen is er altijd een actueel beeld van de beschikbaarheid in specifieke weken. Wanneer de productie wordt aangepast, zal ook de verkoopbare beschikbaarheid meebewegen.

De afhandeling van de verkooporder kan via de veiling plaatsvinden. Met complete logistiek, of alleen de financiële transactie. 

In Agriware zijn alle gangbare integraties met handel- en veilingsystemen aanwezig zodat, de uitwisseling van het aanbod en het ontvangen van orders op eenvoudige wijze wordt ondersteund:

 • EAB's en Dagafschriften veiling
 • Florecomorders / VMP
 • Digitaal aanbod / FloraXchange
 • Digitale labelberichten

TerLaak_LG_RGBKlant: Ter Laak Orchids

Phalaenopsis telen vinden ze bij Ter Laak Orchids het mooiste dat er is. Dit wordt wereldwijd op het allerhoogste niveau gedaan. Daarbij wordt absolute topkwaliteit behaald door de inzet van technische innovaties en de continue ontwikkeling van het product.

We laten ze zelf aan het woord:

 Wij hebben voor Agriware gekozen vanwege de volledigheid van het pakket en de integratiemogelijkheden met onze interne en externe systemen.

Wij zijn heel erg tevreden, omdat het ons verder helpt en bij bedrijfsuitbreiding snel in staat is om de bedrijfsprocessen up and running te krijgen.

Door het Agriware systeem hebben wij voor veel bedrijfsprocessen een gedetailleerd inzicht om beslissingen te maken en zijn foutmarges met betrekking tot invoer van gegevens aanzienlijk verbeterd."

"Met Agriware zijn wij in staat om efficiënter te werken op zowel de productie- als verkoopafdeling."