Integrale procesondersteuning

Potplanten kwekerijen zijn er in allerlei vormen en maten evenals de planten die er gekweekt worden. Agriware is in staat om voor ieder type bedrijf en product de juiste ondersteuning te bieden aan de gebruiker. Of het nu gaat over de opkweek van jonge planten, de afkweek van groene- en bloeiende planten, of een combinatie van beide, de Agriware tuinbouw software zorgt ervoor dat de beste planning, registratie en analyses uitgevoerd kunnen worden. 

Teelt & Productie

Agriware ondersteunt verschillende type kwekerijen en productvormen. Zowel opkweek van halfwas en jonge planten uit stek, zaad of weefselkweek als de afkweek van bloeiende of groene planten op betonvloer of een containersysteem worden ondersteund (of een combinatie van beide). Voor de meeste van deze bedrijven geldt dat het opstellen van een teelt planning de basis vormt voor het inzicht in afgeleide planningen. Op basis hiervan kunnen beslissingen worden genomen of zal het teeltplan worden aangepast, denk hierbij aan:

  • Ruimteplanning en inzicht in de capaciteit van een locatie, afdeling, kap of specifiek pad
  • Arbeidsplanning en inzicht in de vaste en losse arbeidskrachten
  • Machineplanning en inzicht in de capaciteit van bijv. oppotmachines en steek- of zaailijnen
  • Materiaalplanning en het creeren van een voorraad en inkoopplan
  • Kostprijsberekening op basis van voorcalculatorische normeringen

Ontdek wat Agriware voor u kan betekenen

Vraag nu een demonstratie aan voor uw praktijk

Aanvragen

Verkoop van bloeiende en groene planten

De verkoop van potplanten op een potplanten kwekerij vindt bij de meeste bedrijven plaats op basis van beschikbare of geplande voorraad. Doordat de productieplanning is geïntegreerd in de verkoopprocessen is er altijd een actueel beeld van de beschikbaarheid in specifieke weken. Wanneer de productie wordt aangepast, zal ook de verkoopbare beschikbaarheid meebewegen.

In Agriware zijn alle gangbare integraties met handel- en veilingsystemen aanwezig zodat de uitwisseling van het aanbod en het ontvangen van orders op eenvoudige wijze wordt ondersteund:

  • EAB's en Dagafschriften veiling
  • Florecomorders / VMP
  • Digitaal aanbod / FloraXchange
  • Digitale labelberichten

Verkoop van halfwas en jonge planten

Anders dan bij bloeiende planten vindt de verkoop van jonge planten veelal ordergestuurd plaats. Hierbij wordt de teelt pas gestart als er daadwerkelijk orders zijn. De productie van deze planten wordt daarnaast bij veel gewassen ook klantspecifiek uitgevoerd zodat bijv. de teeltduur langer of korter is dan de norm of dat er extra materialen zoals stekers of een bepaald tray of potgrond mengsel gebruikt dient te worden.

Agriware biedt voor deze MTO (made to order) productie methodiek de juiste tools om deze typische jonge plant verkoop processen te ondersteunen. 


TerLaak_LG_RGBKlant: Ter Laak Orchids

Phalaenopsis telen vinden ze bij Ter Laak Orchids het mooiste dat er is. Dit wordt wereldwijd op het allerhoogste niveau gedaan. Daarbij wordt absolute topkwaliteit behaald door de inzet van technische innovaties en de continue ontwikkeling van het product.

We laten ze zelf aan het woord:

 Wij hebben voor Agriware gekozen vanwege de volledigheid van het pakket en de integratiemogelijkheden met onze interne en externe systemen.

Wij zijn heel erg tevreden, omdat het ons verder helpt en bij bedrijfsuitbreiding snel in staat is om de bedrijfsprocessen up and running te krijgen.

Door het Agriware systeem hebben wij voor veel bedrijfsprocessen een gedetailleerd inzicht om beslissingen te maken en zijn foutmarges met betrekking tot invoer van gegevens aanzienlijk verbeterd."

"Met Agriware zijn wij in staat om efficiënter te werken op zowel de productie- als verkoopafdeling."