Integrale procesondersteuning

Potplanten kwekerijen zijn er in allerlei vormen en maten net als de planten die er gekweekt worden. Agriware biedt voor ieder type bedrijf en product de juiste ondersteuning aan de gebruiker. Of het nu gaat over de opkweek van jonge planten, de afkweek van groene- en bloeiende planten, of een combinatie van beide, de Agriware tuinbouw software zorgt ervoor dat de beste planning, registratie en analyses uitgevoerd kunnen worden. 

Teelt & Productie

Agriware ondersteunt verschillende type kwekerijen en productvormen. Zowel opkweek van halfwas en jonge planten uit stek, zaad of weefselkweek als de afkweek van bloeiende of groene planten op betonvloer of een containersysteem worden ondersteund (of een combinatie van beide). Voor de meeste van deze bedrijven geldt dat het opstellen van een teelt planning de basis vormt voor het inzicht in afgeleide planningen. Op basis hiervan kunnen beslissingen worden genomen of zal het teeltplan worden aangepast, denk hierbij aan:

  • Ruimteplanning en inzicht in de capaciteit van een locatie, afdeling, kap of specifiek pad
  • Arbeidsplanning en inzicht in de vaste en losse arbeidskrachten
  • Machineplanning en inzicht in de capaciteit van bijv. oppotmachines en steek- of zaailijnen
  • Materiaalplanning en het creeren van een voorraad en inkoopplan
  • Kostprijsberekening op basis van voorcalculatorische normeringen

Verkoop van bloeiende en groene planten

De verkoop van potplanten op een potplanten kwekerij vindt bij de meeste bedrijven plaats op basis van beschikbare of geplande voorraad. Doordat de productieplanning is geintegreerd in de verkoopprocessen is er altijd een actueel beeld van de beschikbaarheid in specifieke weken. Wanneer de productie wordt aangepast, zal ook de verkoopbare beschikbaarheid meebewegen.

In Agriware zijn alle gangbare integraties met handel- en veilingsystemen aanwezig zodat de uitwisseling van het aanbod en het ontvangen van orders op eenvoudige wijze wordt ondersteund:

  • EAB's en Dagafschriften veiling
  • Florecomorders / VMP
  • Digitaal aanbod / FloraXchange
  • Digitale labelberichten

Verkoop van halfwas en jonge planten

Anders dan bij bloeiende planten vindt de verkoop van jonge planten veelal ordergestuurd plaats. Hierbij wordt de teelt pas gestart als er daadwerkelijk orders zijn. De productie van deze planten wordt daarnaast bij veel gewassen ook klantspecifiek uitgevoerd zodat bijv. de teeltduur langer of korter is dan de norm of dat er extra materialen zoals stekers of een bepaald tray of potgrond mengsel gebruikt dient te worden.

Agriware biedt voor deze MTO (made to order) productie methodiek de juiste tools om deze typische jonge plant verkoop processen te ondersteunen. 


Dijk van DIjkKlantverhaal: Dijk van Dijk (video)

De familie Van Dijk kweekt hun gewassen met hart en ziel. Van groenten en fruit in 1928 naar Hydrangea’s sinds 1990. De liefde voor het product is merkbaar voor iedere koper van de ‘masterpieces’ van Dijk van Dijk

"Naarmate het bedrijf groeit, moet er wat in mijn hoofd zit ook bij de andere mensen bekend worden. Daar liepen we tegenaan. Met Agriware gaat het allemaal precieser."

Robin van Dijk - Meesterteler

Bekijk de video en hoor welke toegevoegde waarde Agriware voor Dijk van Dijk heeft.

DijkVanDijk_v1

 

Ontdek wat Agriware voor u kan betekenen

Vraag nu een demonstratie aan voor uw praktijk

Aanvragen