Een zin uit de evaluatie van de workshop ‘Voorraadwaardering’ die ik onlangs gaf. En die cursist heeft gelijk. Voorraadwaardering snappen is essentieel op het snijvlak tussen logistiek en finance. En omdat veel bedrijven met voorraad werken, krijgen veel organisaties er mee te maken.

Toch is mijn ervaring vanuit de praktijk dat de systematiek van voorraadwaardering in D365FO helemaal niet zo helder is. Dit hoor ik terug uit gesprekken met consultants en gebruikers, maar zie ik ook terug bij de vele klantopdrachten die ik doe m.b.t. problemen of vragen rondom voorraadwaardering. En het gevaar is dat we er dan maar een beetje van wegblijven.

Ik denk dat het te maken heeft met de specifieke manier waarop D365FO de voorraadwaarde berekent in combinatie met de diverse setup die hier invloed op heeft. Daarnaast gaat het vaak om veel transacties, zodat je snel het spoor bijster kunt zijn wanneer je het vermoeden hebt dat er verschillen zijn ontstaan. En juist dan is het in mijn ogen belangrijk om met goede basiskennis een kapstok van kennis te ontwikkelen waar je dit allemaal aan kunt ophangen.

Daarom vind ik het zo mooi om de workshop Voorraadwaardering te geven. In één dag:

  • een goede kapstok neerzetten over de werking van voorraadwaardering in D365FO.
  • instellingen ophangen aan deze kapstok, waardoor deze in het juiste verband worden geplaatst.
  • alle benodigde stappen van het proces rondom voorraadwaardering doorlopen
  • best practices delen en bespreken die helpen in de dagelijkse praktijk

Deze workshop geef ik met heel veel plezier. En natuurlijk is het dan extra mooi om aan het einde van de workshop van een deelnemer te horen dat de puzzelstukjes op z’n plek zijn gevallen.

 

 

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief