In 2023 trekt Microsoft haar prijslijsten wereldwijd gelijk met de dollar (USD) prijslijst. Dat houdt in dat er vanaf 1 april 2023 een prijsstijging van 11% op de huidige prijslijst plaatsvindt. 

Waarom worden de prijzen verhoogd?

De korte uitleg is het 'harmoniseren van prijslijsten'. In sommige landen leidt dit tot een prijsdaling, zoals in Nieuw Zeeland. Maar de meeste landen krijgen te maken met een prijsstijging. Ter vergelijk: Japan stijgt met 15% en India net als wij met 11%.

Microsoft doet dit onder andere om te voorkomen dat bedrijven in andere regio's of valuta's inkopen, om op die manier een inkoopvoordeel te behalen. 

Daarnaast fluctueren koersen constant en wil Microsoft het risico beperken om veel geld mis te lopen door stijgende of dalende dollarkoersen. Om die reden kan Microsoft per zes maanden de prijslijst aanpassen naar de dan geldende valutakoersen.

Voor wie is dit van toepassing?

Deze prijsstijging is van toepassing op alle nieuwe bestellingen en subscription renewals. Naast deze stijging, behoudt Microsoft het recht om ieder halfjaar de prijzen aan te passen op basis van de valutakoers.

Op welke producten gaat de prijs omhoog?

In principe gaan alle cloud licenties mee in deze nieuwe prijs. Bestaande subscriptions met prijsprotectie krijgen niet meteen een prijsverhoging, maar pas op de voor jou geldende renewal datum na 1 april. On-premises licenties zijn uitgesloten van de prijsstijging.

De prijs van Azure Plan, dat al via New Commerce Experience loopt, blijft gelijk. Dat komt omdat die al op met de USD prijslijst werkt. Azure subscriptions die nog op 'legacy Azure' draaien, maken momenteel nog wel gebruik van een de prijslijst in euro's. Die krijgt daardoor ook met de prijsstijging van +11% te maken.

Heb je vragen over de uitwerking van de nieuwe prijzen voor jou? Neem contact op met jouw accountmanager bij Mprise of mail met Rik Buursema.

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief