De overstap van je huidige naar een nieuw ERP-systeem is best een ingrijpende stap. Los van de financiële impact, moeten alle collega's meebewegen en kost het tijd om alles in te richten.

De hoofdreden om over te stappen is dat Microsoft Dynamics NAV op een bepaald moment niet meer ondersteund wordt. Dat houdt in dat je na verloop van tijd met een verouderd systeem werkt, maar het levert ook potentiële veiligheidsrisico's op. NAV 2017 is sinds dit jaar niet meer ondersteund en in 2023 stopt ook de ondersteuning voor NAV2018. Tijd om over te stappen dus!

Niet alleen vanwege de ondersteuning, ook qua kosten is het verstandig om naar Business Central over te stappen. Waar NAV op licentiebasis werkt, is dat met Business Central een subscription model. Dit is meer schaalbaar en laat organisaties nooit méér betalen dan het aantal mensen dat Dynamics 365 Business Central gebruikt.

Extensies in plaats van maatwerk

Deze overstap is meteen een mooie gelegenheid om het ooit gemaakte maatwerk tegen het licht te houden. Met Dynamics 365 Business Central is een nieuwe manier van aanpassing op de standaard software van toepassing: Extensies. Dit zijn uitbreidingen die mee kunnen met toekomstige updates van Microsoft. Het model van Dynamics Business Central in de Cloud is er op gericht dat je niet meer achter kunt lopen op de laatste stand van de software. Met de oude manier van maatwerk moest dat steeds opnieuw worden gemaakt. Dat is niet meer het geval bij het gebruik van Extensies. Graag vertellen we daar meer over in een vrijblijvend adviesgesprek.

Plan een gratis adviesgesprek in

Power Platform

Daarnaast heeft Microsoft een Low Code ontwikkel platform in het leven geroepen: het Power Platform. Dat is een alternatieve manier om data toegankelijk te maken voor eindgebruikers, namelijk met eenvoudige Apps. Deze Apps bieden de mogelijkheid als een verlengstuk voor Business Central te werken. Voor gebruikers die beperkte en eenvoudige toegang nodig hebben wordt een duidelijke App gemaakt waardoor men niet in het ERP systeem zelf hoeven te werken. Wanneer er dus bedrijfsprocessen aanwezig zijn die niet helemaal passen in standaard Business Central, hoeft er dus niet altijd aan maatwerk gedacht te worden, maar kan dat ook een Power App of extensie zijn.Microsoft Power Platform

Lees meer over Business Central of plan direct een adviesgesprek met een van onze Microsoft Dynamics experts.

Plan een gratis adviesgesprek in

 

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief