Wat is het doel van PowerBI in het Dynamics platform?

Microsoft wilt een datacultuur ontwikkelen voor iedere organisatie. Power BI is begonnen als selfservicetool, maar is uitgegroeid tot een suite die ook corporate BI ondersteunt. Dit leidt tot veel verschillende gebruiksscenario's. Daardoor kunnen organisaties veel sneller beslissingen nemen op basis van data. Hiermee is veel concurrentievoordeel bij te halen, wanneer bedrijven dit snel doen. 

Datagedreven organisatie

Een datagedreven organisatie brengt een cultuuromslag met zich mee. Dit heeft een effect  op mensen, processen en de IT-omgeving. Hoe zorgt u voor een data gedreven organisatie? Welke stappen moet u doorlopen? Plan hieronder een vrijblijvend adviesgesprek in. 

Wanneer Power BI gebruiken?

Power BI is een veel gehoord begrip, maar wanneer moet u het gebruiken?

  • U bent heel druk met het maken van rapporten, maar u besteedt weinig tijd aan het analyseren van data en het vertalen van analyses naar acties;
  • U hebt geen grip op alle losse Excelbestanden – slechts één persoon binnen de organisatie begrijpt hoe deze in elkaar zitten;
  • De mogelijkheden tot ad-hoc data-analyses zijn gering, waardoor u veel beslissingen moet nemen op basis van een onderbuikgevoel;
  • Wanneer u een rapport voorgeschoteld krijgt, mist u vaak eenduidige definities van berekeningen – en soms vraagt u zich terdege af waar u nu eigenlijk naar kijkt.

Herkenbaar? Dan is het tijd om uw rapporten te centreren met Power BI, zodat u beslissingen kunt nemen op basis van data. Vraag hieronder gratis advies aan om uw situatie te bespreken.

Plan een GRATIS adviesgesprek in

Power BI onderdeel van het Power Platform van Microsoft

De ontwikkelingen gaan door. Tegenwoordig is Power BI onderdeel van het Power Platform. Het Power Platform bestaat uit meerdere delen waaronder Power Apps, Power Automate en Power BI. Lees verder over het Power Platform. 

Data ontsluiten in Microsoft Dynamics

De meeste organisaties maken binnen Dynamics vooral gebruik van de beschrijvende analytics en ontdekken nog niet of slechts deels de andere mogelijkheden. Laat Mprise u helpen te ontdekken hoe u uw data kunt ontsluiten met het oog op de toekomst van uw bedrijfsproces en uw rendement. Op weg naar ware business Intelligence.
 
"Business intelligence turns information into action through data gathering, analysis, monitoring, and forecasting to identify opportunities, minimize risk, and improve management insight.”
 
Microsoft Dynamics biedt tools, waaronder PowerBI, om uw databronnen te ontsluiten op een manier dat u sturingsinformatie krijgt. De consultants van Mprise helpen u om Power BI zo in te zetten dat u maximaal gebruik maakt van de gegevens die uw eigen systemen genereren.
 
 

Onze Power BI in Dynamics trainingen

In onze trainingen combineren wij praktijk en theorie door trainers die jarenlang ervaring hebben. De trainingen gaan altijd door. Bekijk onze trainingen hieronder door op de link te klikken. 

1# Power BI voor Dynamics

2# Power BI advanced voor Dynamics

 

Volg ons blogserie over Power BI in Dynamics

Blogserie PowerBI

De blogs die op dit moment geschreven zijn: