Mprise Indigo Nieuws

Agriware Online in Monster

Posted by Jelte Kooistra on Mar 16, 2017 3:27:47 PM

Kent u potplantenkweker Max? Max heeft een kwekerij van 4 hectare in De Kwakel en loopt in zijn dagelijkse werkzaamheden tegen de volgende zaken aan: Wat is er met deze plant gebeurd? Op welke planten verdien ik het meeste geld? Gebruik ik mijn ruimte optimaal? De oplossing is binnen handbereik! 

Heeft u het gevoel dat u uw kasruimte niet optimaal gebruikt? Max had dit gevoel ook. Dit was één van zijn behoeftes:

 ‘’Mijn beschikbare ruimte volledig benutten is altijd een uitdaging. Eén keer de kas vol zetten is niet het grote probleem, het is de samenhang tussen verschillende partijen die op verschillende momenten gereed zijn. De opvolging van de partijen.’’ 

Max werkt sinds kort met Agriware Online en deelt zijn ervaring:

‘’Ik heb een eerste versie van mijn productieplan voor dit jaar in het systeem gezet. Per leverweek heb ik van al mijn producten de aantallen ingevuld die ik dat moment wil kunnen verkopen.

In de stamgegevens heb ik aangegeven welke stappen mijn teelten moeten doorlopen, hoe lang ze in een bepaalde fase moeten staan en met hoeveel planten per vierkante meter.

Ook heb ik van al mijn kassen opgegeven hoeveel ruimte er beschikbaar is.

Met deze gegevens zijn partijen aangemaakt in het systeem. Per partij wordt voor iedere fase berekend hoeveel ruimte de partij op dat moment in zal nemen.

Ik kan nu zien hoeveel ruimte mijn totale productieplan in zal nemen, zoals het op dit moment is ingericht. Dat kan ik zien per dag of over een langere periode.

Als ik tevreden ben met de ruimtebenutting op macro niveau, kan ik al mijn afzonderlijke partijen toe gaan wijzen aan specifieke afdelingen.’’

Komen de vragen van kweker Max u ook bekend voor? Kom kijken naar de demonstratie op 6 april in Monster en oordeel zelf of Agriware Online geschikt is voor uw organisatie!

Uitnodiging Agriware Online event 6 april.png

Topics: IS Agriware, Agriware Online

RECENT NIEUWS