MPRISE AGRIWARE®

Stek vermeerdering

Als productiebedrijf van beworteld- en onbeworteld stek is het belangrijk om de specifieke bedrijfsprocessen voor deze productvormen tot de kleinste details goed te kunnen beheren. Hierbij gaat het niet alleen om het beheer van moederplanten in binnen- of buitenland maar juist ook om de afstemming tussen de geplande verkoop prognose, werkelijke orders en de potentiele (on)bewortelde stek productie. 

Supply Demand - Motherstock URC - RC Cutting Multiplication Liners

Doordat alle bedrijfsprocessen in de Agriware ERP software kunnen worden ondergebracht, kan er zonder complexe koppelingen en integraties gewerkt worden binnen een bedrijfssysteem. Hierdoor is de informatie altijd actueel en voor iedereen beschikbaar zodat beslissingen snel en afgewogen gemaakt kunnen worden.

Lees op deze pagina meer over wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen of vraag direct meer informatie aan op de volgende knop.

 Meer informatie aanvragen

Het beheer van moederplanten en diens geplande stekproductie kan complex zijn door de vele factoren die hierbij van invloeden kunnen zijn. Eenvoudig beheer van de gewassen en het overzicht behouden van alle afwijkingen tijdens de stekproductie is cruciaal om een betrouwbare planning en uitvoering te kunnen realiseren. De belangrijkste onderdelen voor moederplant en stekbeworteling zijn:

  • Moederplant beheer: coefficienten, groeicurve, locaties
  • Onbewortelde stek: snijplanning, flush percentage, track & trace
  • Stekbeworteling: ordergestuurd, activiteit beheer, teeltschema
  • Kwekerij management: ruimte- arbeid- en machine planning 
beworteld stek Plug RC
Meer informatie aanvragen
Onbeworteld stek URC

Het beheer van de verkoopverwachting, klantcontracten en werkelijke verkooporders is bij veel stek vermeerdering bedrijven integraal onderdeel voor het opstellen van het productieplan en het bijwerken gedurende de teelt. Efficient beheer van het potentiele overschot en tekort aan stek is cruciaal om toezeggingen te kunnen doen aan klant orders en aansturing van de productie locaties.

  • Verkoop behoeftes: Prognose, contracten, orders
  • Productie behoeftes: Uitgangsmateriaal beworteling en moerplanten
  • Aanbod: Moerplant stek planning,  bewortelingsopdrachten, inkoopplanning

Agriware bied het juiste gereedschap om de geplande beschikbaarheid van onbeworteld stek (URC) en bewortelde stek (RC) af te zetten tegen de verwachte behoefte aan onbewortelde verkooporders en bewortelingsopdrachten. Hierdoor is er altijd een actueel inzicht waarop beslissingen gemaakt kunnen worden en klanten beter en sneller bediend kunnen worden.

Vraag Agriware demonstratie aan
"Agriware bied bedrijven zoals Royal van Zanten een platform voor alle bedrijfsprocessen"
Logo Royal van Zanten

Zowel de vermeerdering van onbewortelde stek in Afrika als de beworteling in Nederland wordt volledig in Agriware beheerd. Hierbij worden specifieke zaken zoals de opslag van onbeworteld stek in de koeling het ordergestuurd bewortelen volgens klantspecificatie binnen het Agriware systeem beheerd.

Wilt u meer weten over hoe Agriware uw organisatie verder kan helpen? Vraag hieronder meer informatie aan.

Meer informatie aanvragen
Beworteld stek plug in tray

Wij helpen u graag vooruit.

Neem direct contact op met een van onze specialisten om uw vragen te beantwoorden of vraag een vrijblijvende demonstratie aan.

Vraag Agriware demonstratie aan
Meer informatie aanvragen

Agriware nieuws

Agriware klanten

Agriware evenementen