MPRISE AGRIWARE®

Zaadvermeerdering

Het produceren van hybride zaad is een van de kernprocessen bij zaadvermeerderaars. Door kruisingen en selecties uit te voeren en hierbij de vader- en moederlijnen te beheren is er veel specialistische kennis binnen bedrijven aanwezig. Met Mprise Agriware® kunnen gebruikers de specifieke kennis voor hybride vermeerdering gestructureerd vastleggen.  Hiermee kunnen gebruikers de zaadproductie van alle soorten gewassen plannen, registeren en analyseren . 

Mprise Indigo - Agriware - Seed multiplication software vegetable field

Alle type groente, fruit en sierteelt gewassen kan de gebruiker plannen en beheren met Agriware zaadvermeerdering software. Met de Agriware Fieldbook App hebben de gewas specialisten en veld inspecteurs alle informatie beschikbaar vanaf een mobiel apparaat direct op het veld of in de kas.
 
Planning, registratie & analyse
Iedere gewas actie, handeling en inspectie kan de gebruiker voorafgaand aan de teelt plannen of juist tijdens de teelt ad-hoc toevoegen aan een productiepartij. Hierdoor kunnen de mensen op het veld of in de kas efficiënt informatie opvragen, bijwerken en nieuwe gegevens of afbeeldingen toevoegen gedurende de hele levenscyclus van het gewas. Doordat alles centraal is opgeslagen kan de gebruiker de gegevens aan de hand van een gestandaardiseerd datawarehouse ook analyseren middels de dimensies en KPI's die relevant zijn. 
 
Contracten & afrekening
Wanneer het oogsten gereed is kunnen de zaden een eerste ruwe schoning ondergaan. Hierbij is het mogelijk dat gebruikers direct op het veld of op een centrale locatie de gegevens registreren rondom de zaad lots. Desgewenst houdt de gebruiker hierbij rekening met de contracten en de afrekening met externe kwekers of dochterondernemingen. Omdat ieder stap gerelateerd is aan de productie partij ontstaat automatisch een volledige traceerbaarheidsketen van de zaden zodat er altijd bekend is wat er heeft plaatsgevonden, waar en door wie. 
 
Seed Harvesting Software
Meer informatie aanvragen
Bejo Agriware Fieldbook Short Demo.gif

Als gewasverantwoordelijke of veldinspecteur wilt u alle relevante gewas informatie tot je beschikking hebben op het veld, in de kas of ergens onderweg. Met de Agriware Fieldbook app bent u in staat om op een mobiel apparaat zoals tablet of smartphone deze gegevens bij de hand te hebben. De app werkt ook offline zonder internet zodat u altijd kunt doorwerken.  Hierdoor bent u altijd in staat om gewas informatie bij te werken en resultaten direct op het veld te registreren.

Door te werken met een centraal systeem in plaats van papier of individuele Excel bestanden worden gegevens sneller verwerkt met een verlaagde kans op typefouten. Bovendien werken alle collega's met hetzelfde systeem zodat beslissingen kunnen worden gemaakt op basis van up-to-date informatie

De meest relevante functies van het Agriware Fieldbook vindt terug in onderstaande lijst:

  • Gewas informatie per partij (o.a. vader & moeder / locatie / plant schema / etc.).
  • Registreer activiteit resultaten (o.a. zaai / oppot / plant / oogst).
  • Plan een of meer oogst update momenten.
  • Voeg inspecties, observaties en foto's toe aan gewassen.
  • Scout registratie van ziektes en plagen.
  • Wijs to-do taken toe aan collega's of externe kwekers.
  • Meer details zijn beschikbaar op de Agriware Fieldbook sectie.
Meer informatie aanvragen
"De mensen van Mprise Agriware® begrijpen onze business en snappen waar wij het over hebben. Naast goede software is dat voor ons een belangrijke reden geweest om voor Mprise Agriware® te kiezen"
Wil Jorink - Productie Manager Europa & Afrika
Bejo_Seed_Multiplication_Software.png

Bejo is een groentezaden bedrijf waar de veredeling, productie en verkoop van zaden plaatsvindt. Voor de wereldwijde ondersteuning van de productie locaties gebruikt het bedrijf Agriware en de mobiele Fieldbook App. Hierdoor kunnen producties centraal worden gepland en rollen geregistreerde gegevens vanaf het veld automatisch terug in het systeem.

Wil Jorink is als productie manager nauw betrokken geweest bij het software selectie proces:

"Wij hebben voor Agriware gekozen vanwege de uitgebreide planning, registratie en analyse mogelijkheden waarbij ieder type gewas ondersteunt kan worden. Hiernaast heeft Mprise ons overtuigd met moderne, schaalbare technologie en de juiste visie op de ontwikkeling van standaard software voor zaad vermeerderingsbedrijven zoals Bejo.

Wij zijn heel erg tevreden omdat de software al onze productieafdelingen op een gebruiksvriendelijke manier verder helpt om op een uniforme manier te werken. Hierdoor kan de informatie sneller verwerkt worden en is deze bovendien van een hogere kwaliteit."

 
Meer informatie aanvragen
In de onderstaande lijst de een aantal van de functionaliteiten te zien ten behoeve van hybride zaadvermeerdering.
  • Groente zaadvermeerdering ten behoeve van vollegrond- en substraat groente gewassen
  • Sierteelt zaadvermeerdering ten behoeve van de teelt van bloemen en planten gewassen
 Of vraag hieronder direct meer informatie of een demonstratie aan:

 Vraag Agriware demonstratie aan

 

Productie

Productie

Groente zaad

Productie

Sierteelt zaad

Productie op order

 

 

Ruimteplanning

 

 

Arbeidsplanning

 

 

Productieaansturing

 

 

Arbeidsregistratie per partij

 

 

Productiekostprijs berekening

 

 

Waarnemingen

 

 

Controles

 

 

 

Inkoop

   
Inkoop zaden op order

 

 

Inkoop zaden op voorraad

 

 

Agriware Tuinbouw Software

Wij helpen u graag vooruit.

Neem direct contact op met een van onze specialisten om uw vragen te beantwoorden of vraag een vrijblijvende demonstratie aan.

Vraag Agriware demonstratie aan
Meer informatie aanvragen

Agriware nieuws

Agriware klanten

Agriware evenementen