MPRISE ACADEMY

Rapport lay-out in RDLC en Word in Dynamics NAV2018

Cursuscode
N18-RPB

Doelgroep
Applicatiebeheerders en/of kerngebruikers die verantwoordelijk zijn voor het aanpassen van de lay-out van bestaande Microsoft Dynamics NAV rapporten. Er wordt in deze training gebruik gemaakt van de Report Builder voor de RDLC-lay-out.

Beschrijving
Aanpassen van de lay-out van rapporten in NAV, hoe doe je dat? Hoe kun je de lay-out aanpassen? Hoe kun je een nieuw veld opnemen in het rapport? Dit zijn onderwerpen die aan bod komen in de training “Rapport lay-out in RDLC en Word”.
Rapporten en documenten in Microsoft Dynamics NAV2018 bevatten standaard een lay-out in RDLC-formaat. Vanaf NAV2015 kunnen ze ook een lay-out in Microsoft Word bevatten en kan de lay-out aangepast worden vanuit de gewone client (RTC), buiten de ontwikkelomgeving om. Als applicatiebeheerder kunt u bestaande rapporten aanpassen in Report Builder of Microsoft Word als het gaat om eenvoudige wijzigingen.

In de training worden de mogelijkheden van Report design in Report Builder en Microsoft Word behandeld aan de hand van praktische opgaven. We gebruiken ook de Object Designer van NAV voor het aanpassen van de data set.

Voorkennis
Kennis op het niveau van cursus Microsoft Dynamics NAV2018 Introductie (N18-INT)
 is noodzakelijk. 

Inhoud

  • Basis: structuur en terminologie     
  • Aanpassingen per bedrijf van de bestaande lay-out (Word en RDLC) 
  • Gebruik maken van een bestaand Word document als basis voor een lay-out
  • Velden toevoegen aan bestaand rapport 

Duur
1 dag

Terug naar overzicht