Baseer beslissingen niet op je onderbuikgevoel, maar op data.

De opkweek van jonge planten, uit zaad of stek, is vaak precisie werk. Waar groenteplanten veelal op order worden geproduceerd, is dat bij sierplanten vaak op voorraad.

Onze oplossing biedt ondersteuning voor beide processen, ook als ze door elkaar lopen. De integrale manier van plannen en aansturen brengt orde in complexe situaties. Benut je ruimte optimaal, voer alle handelingen op tijd uit en lever volgens de exacte klant specificaties. Optimaliseer de planning en uitvoering continu door de eenvoudige mobiele registraties van o.a. plantinspecties te combineren met prestaties en klimaatgegevens.

Leidende software voor opkweek van jonge planten 

pexels-jatuphon-buraphon-348689-1

Opkweek groenteplanten

Een proces waarbij kwaliteit en klantafspraken centraal staan. Het systematisch volgen van een hygiëne protocol, uitvoeren van specifieke behandeling aan het gewas of op het juiste moment of het moment waarop de planten wijder gezet moeten worden zijn cruciaal.

Lees meer

hilverdaflorist-sweet-sunset.min

Opkweek sierplanten

Produceren op basis van de verwachte behoefte is de uitdaging, met lange termijn- en daghandel. Beheer efficiënt de verkoop verwachting, de teeltplanning en afgeleide planningen. Benut data efficienter, en zet inzichten om tot actie.

Lees meer

Software young plants
“Naast de teeltgegevens zijn we bezig om de kosten van arbeid, energie, transport en materiaal in kaart te brengen zodat ook daar met één druk op de knop overzicht komt”

Brabant Plant , Haarsbergen

Lees de blog


Agriware 365 mogelijkheden 

  1. Ruimteplanning en optimalisatie
  2. Arbeidsplanning en aansturing
  3. Scouten op ziektes en uitvoeren van gewasbehandelingen
  4. Materiaal planning zaad en dode-materialen
  5. Mobiel bijwerken van actuele gegevens 

Eventueel kan ook een koppeling met zaaimachines of containersystemen gemaakt worden om zo efficiënt mogelijk op de hoogte te zijn van de teelt.

Borg alle informatie in Agriware 365
Krijg informatie vanuit het veld met Agriware 365 Operations. Leg bijvoorbeeld kleur, smaak, resistentie voor ziekten, opbrengsten vast. Houd de status van de plant bij. Noteer de ontwikkelingen en maak foto's met smartphone of tablet. Alles komt samen. Verzamel inzichten, stuur bij waar nodig en maak data-gedreven beslissingen met Agriware 365 Analytics. 

Download de factsheet over de Inspect app

Mprise reportage november 2018-25 - kopie - Copy (2)

Onze klant: Plantise

Verbeter plantontwikkeling efficienter

Plantise is de nieuwe naam van een ambitieuze fusie­ van 3 gevestigde bedrijven in de opkweek­sector, nl. Plantenkwekerij Leo Ammerlaan, de Grow Group en Van der Lugt. We laten ze zelf aan het woord:

"Wij hebben na een uitgebreid onderzoek voor Agriware gekozen vanwege de volledigheid van het systeem maar ook vanwege de organisatie en mensen achter deze software. 

Door Mprise Agriware zijn wij in staat geweest om ons verouderde maatwerksysteem te vervangen met een zeer compleet integraal software systeem. Alles komt samen. Dit levert ons uiteindelijk een toekomstbestendig systeem met een hoge betrouwbaarheid tegen gunstige kosten. 

Door Agriware zijn wij in staat om grip te houden op alle onderdelen van onze organisatie. Dit geldt voor de ondersteuning van processen op de werkvloer maar ook voor alle benodigde cijfers voor het management. 

  1. Kostprijsberekening op basis van voorcalculatorische normeringen.
  2. Ruimteplanning en inzicht in de capaciteit van een locatie, afdeling, kap of specifiek pad
  3. Arbeidsplanning en inzicht in arbeidsroosters van de vaste en losse arbeidskrachten. 
  4. Machineplanning en inzicht in de capaciteit van bijv. oppotmachines en steek- of zaailijnen
  5. Materiaalplanning en het creeren van een voorraad en inkoopplan.

Bekijk de video: 

Software om integraal grip te krijgen op jouw tuinbouwbedrijf

Get grip, drive growth!

Software voor de tuinbouw. De wereldwijde tuinbouw digitaliseert in een rap tempo en voor ieder probleem is er wel een digitale oplossing. Maar wie borgt de samenhang van het digitale landschap? Een integraal digitaal landschap belangrijker is dan ooit tevoren, het is dé sleutel is tot een succesvolle organisatie op lange termijn.

bc13 naar bc 19 mprise agriware-1

Agriware 365 Business Central

Management software voor de tuinbouw. Manage en beheers processen beter en efficienter.

Meer informatie
operations 365

Agriware 365 Operations

Agriware 365 Operations is volledig ingericht naar de rol van de medewerker en kan zo passend ondersteunen in de werkzaamheden en processen.

Meer informatie
Untitled design (47)-1

Agriware 365 Analytics

Analytics zorgt voor inzicht, een 360 graden weergaven van heden, verleden en toekomst, en stuurt de operationele systemen bij waar nodig.

Meer informatie