Power Platform biedt additionele functionaliteit

Met low code/no code complexe bedrijfsprocessen automatiseren.

Het Power Platform bestaat uit 3 onderdelen: Power BI, Power Apps en Power Automate.  Hiermee ontstaat een eco-systeem van oplossingen en extensies die organisaties productiever maken en werk versimpelen. Zo hoeft u minder bezig te zijn met IT en meer met de groei van uw organisatie.

Meer over Power Platform leest u in ons e-book!

Download het Whitepaper

 

Business Central en Power Platform integreren

 

Minder code, meer business

Custom apps om bedrijfsprocessen te ondersteunen zijn vaak duur en tijdrovend. Microsoft Power Platform biedt gereedschap om eenvoudiger te handelen (Act), automatiseren (Automate), analyseren (Analyse) en communiceren (Assist). 

De kracht van Power Platform is dat u nu een breed scala van apps maakt die gemakkelijk te koppelen zijn met andere business apps zoals Business Central. In de vorm van een extensie breidt u functionaliteiten uit. Zo staat ERP in het hart van uw IT landschap en gebruikt u Power Platform voor de specifieke uitbreidingen.

Download het Whitepaper

 

 

Overview Microsoft Power Platform

Wat is Microsoft Power Platform? 

Microsoft Power Platform is een platform waarmee je extra functionaliteit creeert op een eenvoudige 'Low/No-code' wijze. Dat houdt in dat je op een laagdrempelige manier een nieuwe app kunt bouwen om bijvoorbeeld als kassasysteem te gebruiken of woon-werkverkeer eenvoudig kunt declareren in je ERP-systeem, zonder dat die functionaliteit in dat systeem zit. 

Zo maak je een virtuele schil van functionaliteiten om je ERP, CRM, WMS of welke andere willekeurige oplossing om tot meer productiviteit te komen. 

 


4 redenen om het Microsoft Power Platform te gebruiken 

Dat de mogelijkheden oneindig zijn en dat het makkelijk is om met het Power Platform te werken is mooi, maar dat kan het ook moeilijk maken om de business case te zien. Kortom waarom zou u investeren in het Power Platform? Kort een paar redenen:

 1. Complexe processen die niet in de standaard ERP passen, kunnen geautomatiseerd worden met het Power Platform. 
 2. U bespaart tijd en voorkomt fouten door medewerkers met apps te laten werken. Er wordt namelijk vanuit één digitale bron gewerkt en de gegevens op de werkvloer worden gestructureerd vastgelegd. 
 3. Data is de nieuwe olie, daarom is het belangrijk om gegevens uit verschillende bronnen te koppelen. Zo krijgt u betere overzichten en kunt u snel beslissingen maken op basis van data. 
 4. U houdt meer controle over de software, wanneer u de keuze maakt om de zelf aan de slag te gaan met het Power Platform. Kortom u bent minder afhankelijk van een leverancier. 

Wilt u met een expert verder over dit onderwerp praten? Klik dan op de onderstaande button

Plan een GRATIS adviesgesprek in

Wat is Microsoft Power Apps? 

Power Apps is een onderdeel van met Microsoft Power Platform. Dit onderdeel van het platform heeft als doel om mensen op een laagdrempelige manier apps te laten bouwen voor diverse processen. Voor die processen is vaak geen plaats in het ERP of CRM-systeem. Er zou voorheen dan maatwerk gebouwd worden. Power Apps biedt hierin meer flexibiliteit.

Er zijn twee soorten apps. Een Canvas App en een Model-Driven App. De data wordt verzameld in Dataverse. 

 • Power Apps Canvas: een app zoals op uw smartphone, hierin kan u makkelijk acties uitvoeren zoals iets via de App bestellen. 
 • Dataverse: de opslagplek voor alle data. Denk hierbij aan de naam van een contactpersoon. Die leg je nu eenmalig vast in Dataverse en gebruik je in diverse Apps.
 • Model Driven App: een applicatie waar u alle bedrijfskritische data kunt beheren. Denk hierbij aan een systeem als Dynamics CRM, waar u een applicatie met dashboards, grafieken, bedrijfsprocessen en formulieren tot uw beschikking heeft.

Meer over Power Apps:

 

Download het Whitepaper

Power Apps in het Power Platform (1)

 

Power Automate flows in Power Platform (1)

 

Wat is Microsoft Power Automate?

Microsoft Power Automate is een functionaliteit waarmee u processen automatiseert en verbindt u systemen en applicaties met elkaar door middel van connectoren. Hiervoor heeft u minimale technische kennis nodig. De applicatie is zeer logisch en werkt op drag-and-drop-basis. 

Handige links:

 

Download het Whitepaper

Wat is Power BI?

Power BI is een rapportage-oplossing om data uit diverse bronnen samen te brengen en te visualiseren. Deze visualisaties geven waarde aan de data die je verzamelt en helpen om slimmere beslissingen te maken of sneller in te grijpen op uitzonderingen in een proces. Op deze manier maak je je organisatie datagedreven en neem je beslissingen niet meer alleen op onderbuikgevoel, maar gebaseerd op feiten (en dimensies).  

Er zijn veel partijen op de markt die iets met Power BI doen. Wij richten ons voornamelijk op Power BI in Dynamics.

Download het Whitepaper

Volg Power BI training bij Mprise Academy

 

Aan de slag met Microsoft Power Platform: Power BI + Power Apps + Microsoft Automate

Mprise heeft als kennispartner van Microsoft alle kennis in huis om uw organisatie op te leiden in het gebruik van het Power Platform. Hiermee worden u en uw collega's opgeleid om zelf apps te bouwen met PowerApps, bedrijfsprocessen te automatiseren met Microsoft Automate en realtime performance te meten met Power BI.

Of u nu trainingen wilt volgen over het Power Platform, of  onze consultancy met hun gevorderde kennis wilt inzetten om uw bedrijfsprocessen te automatiseren, bij Mprise bent u aan het juiste adres. Misschien wilt u wel een app voor uw technici onderweg of uw buitendienst verkopers. Deze app zal ook goed moeten samenwerken met uw ERP/CRM of andere bedrijfssoftware. PowerApps maakt dit eenvoudig door integraties met alle producten van Microsoft en meer.

Lees ook deze blog waarin het 'wat', 'hoe' en 'waarom' van het Power Platform worden uitgelegd.


 

Microsoft Power Platform trainingen

Kennis overdragen zit in ons DNA. Wij willen u helpen om zelfstandig met Microsoft Power Platform te laten werken. Dit zijn de trainingen die we op dit moment hebben: 

 1. Microsoft Power Platform Fundamentals
 2. Microsoft Power Platform Automation
 3. Microsoft Power Platform Integrations
 4. Microsoft Power Platform Test and Deploy
 5. Workshop App in a Day

Power BI trainingen

 1. Power BI 
 2. Power BI Advanced

Mprise compacte online Power Platform en Power BI trainingen!

Wij bieden een gloednieuw programma van Compacte Dynamics trainingen. Online, gegeven door ervaren trainers, maximaal een halve dag. Hieronder de verschillende trainingen:

 

Meer over Power Platform

Lees hier de blogserie over het Power Platform

 1. Power Platform van Microsoft: het 'wat', 'hoe' en 'waarom’ uitgelegd! 
 2. Hoe creëren de 3 pijlers van het Power Platform 1 oplossing?
 3. PowerApps: het verschil tussen model-driven apps en canvas-apps. 
 4. Meer inzicht en overzicht in uw processen met Microsoft Power Automate 
 5. Het Microsoft Power Platform en zelfredzaam implementeren
 6. Power Automate: helpt maatwerk voorkomen
 7. Hoe bouwt u snel en eenvoudig uw eigen PowerApps? 

Op zoek naar meer achtergrond om uw Power Platform onderzoek uit te breiden? Ga naar Microsoft's Power Platform pagina.

 

Download het Whitepaper