Wat is het Microsoft Power Platform? 

Microsoft Power Platform is het nieuwe platform van Microsoft. Deze bestaat uit de onderdelen PowerApps, Power Automate en PowerBI. Microsoft heeft met het Power Platform een instrument neergezet waarmee iemand zonder veel ICT kennis zelf een geavanceerde business applicatie kan bouwen en onderhouden.

Bekijk hier meer over wat Microsoft over het Power Platform zegt.

We maken ook een blogserie over het Power Platform. Hieronder kunt u zich inschrijven om meer informatie over het Power Platform te krijgen. 

Schrijf u in voor de blogserie

Deze blogs zijn al geschreven:

1# Power Platform van Microsoft: het 'wat', 'hoe' en 'waarom’ uitgelegd! 
2# Hoe creëren de 3 pijlers van het Power Platform 1 oplossing?
3# PowerApps: het verschil tussen model-driven apps en canvas-apps. 
4# Meer inzicht en overzicht in uw processen met Microsoft Power Automate 
5# Het Microsoft Power Platform en zelfredzaam implementeren

Wat is Microsoft PowerApps? 

PowerApps is een onderdeel van met Microsoft Power Platform. Er zijn twee soorten apps. Een canvas App en een model-driven apps. De data wordt verzamelt in het commin data service. 

  • PowerApps Canvas: een app zoals op uw smartphone, hierin kan u makkelijk acties uitvoeren zoals iets via de App bestellen. 
  • Common Data Service: de opslagplek voor alle data omtrent acties die plaatsvinden - bijvoorbeeld, "Er zijn 10 laptops besteld."
  • Model Driven App: een applicatie waar u alle bedrijfskritische data kunt beheren. Denk hierbij aan een systeem als Dynamics CRM, waar u een applicatie met dashboards, grafieken, bedrijfsprocessen en formulieren tot uw beschikking heeft

Hier kunt u zien op welke manier Microsoft PowerApps presenteert. 

Wat kan uw met PowerApps? 

Welk probleem lost PowerApps op? Is het een vervanging voor CRM? Hoe werkt een implementatie? Kunnen we PowerApps zelf implementeren? 

Zomaar een paar vragen die u misschien hebt. Er is heel veel mogelijk binnen het Power Platform. Wij hebben zelf al een aantal apps ontwikkelt zoals een scanner voor visitekaartjes voor op een beurs. Verder zijn we in ontwikkeling van nieuwe Apps waar we u binnenkort meer over kunnen vertellen. Heeft u een businessprobleem die u met een App wil oplossen? Dan kan u altijd contact met ons opnemen. 

Antwoord krijgen op al uw vragen? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan door op de onderstaande knop te klikken. 

Plan een GRATIS adviesgesprek in

Wat is Microsoft Power Automate?

Microsoft Power Automate is een functionaliteit waarmee u processen automatiseert en verbindt u systemen en applicaties met elkaar door middel van connectoren. Hiervoor heeft u minimale technische kennis nodig. De applicatie is zeer logisch en werkt op drag-and-drop-basis. 

Hier kunt u zien op welke manier Microsoft Power Automate presenteert.

Wat is Power BI?

Power BI is een tool waarmee u data uit verschillende bronnen verzamelt. Vandaaruit kunt u dashboards maken en analyses doen. Microsoft heeft als doel om hiermee in elke organisatie een datacultuur te organiseren. Want data is de olie van de huidige samenleving. Vanuit de data krijgt u kennis en dit leidt tot innovatie.  Lees hier verder...

Blogserie Power BI in Dynamics

Er zijn veel partijen op de markt die iets met PowerBI doen. Wij willen ons voornamelijk richten op PowerBI in Dynamics. Omdat kennisdelen erg belangrijk voor ons is, hebben we een blogserie over het Power Platform. Interesse? Meldt u aan door de onderstaande knop!

Blogserie PowerBI

En bekijk hier wat Microsoft over Power BI zegt.

Aan de slag met Microsoft Power Platform: Power BI + PowerApps + Microsoft Automate

Mprise heeft als kennispartner van Microsoft alle kennis in huis om uw organisatie op te leiden in het gebruik van het Power Platform. Hiermee worden u en uw collega's opgeleid om zelf apps te bouwen met PowerApps, bedrijfsprocessen te automatiseren met Microsoft Automate en realtime performance te meten met Power BI.

Of u nu trainingen wilt volgen over het Power Platform, of  onze consultancy met hun gevorderde kennis wilt inzetten om uw bedrijfsprocessen te automatiseren, bij Mprise bent u aan het juiste adres. Misschien wilt u wel een app voor uw technici onderweg of uw buitendienst verkopers. Deze app zal ook goed moeten samenwerken met uw ERP/CRM of andere bedrijfssoftware. PowerApps maakt dit eenvoudig door integraties met alle producten van Microsoft en meer.

Lees ook deze blog waarin het 'wat', 'hoe' en 'waarom' van het Power Platform worden uitgelegd.

Meer informatie over wat het Power Platform voor uw organisatie kan betekenen? Spreek met één van onze expert! 

Plan een GRATIS adviesgesprek in


 

Leer zelfredzaam implementeren

Wij ontwikkelden een uitgebreide implementatiemethodiek. Daarmee voorzien wij in de groeiende behoefte van klanten om zelfstandiger met software te kunnen omgaan. Hoe doen wij dat? In overleg met u trainen we een groep medewerkers op onze Academy, waarna zij langdurig meedraaien in een Scrumteam om aan het project te werken.

Wilt u meer weten over deze methodiek? Of bespreekt u graag eens hoe u deze kunt inzetten binnen uw organisatie? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Plan een GRATIS adviesgesprek in


 

Microsoft Power Platform trainingen

Kennis overdragen zit in ons DNA. Wij willen u helpen om zelfstandig met Microsoft Power Platform te laten werken. Dit zijn de trainingen die we op dit moment hebben: 

  1. Microsoft Power Platform Fundamentals
  2. Microsoft Power Platform Automation
  3. Microsoft Power Platform Integrations
  4. Microsoft Power Platform Test and Deploy
  5. Workshop App in a Day

PowerBI trainingen

  1. Power BI
  2. Power BI Advanced
"Dank voor een duidelijke verhaal over digitaltransformation, dat met veel enthousiasme werd gebracht."
Arjen van Vliet Low code consultant at Capgemini

Nieuw! Mprise compacte online Power Platform en Power BI trainingen!

Wij bieden een gloednieuw programma van Compacte Dynamics trainingen. Online, gegeven door ervaren trainers, maximaal een halve dag. Hieronder de verschillende trainingen: