Power Platform automatiseer repetitief werk

Kies voor de kracht van het Platform

Met low code/no code complexe bedrijfsprocessen automatiseren.

Het Power Platform bestaat uit 3 onderdelen: Power BI, Power Apps en Power Automate.  Hiermee ontstaat een eco-systeem van oplossingen en extensies die organisaties productiever maken en werk versimpelen. Zo hoeft u minder bezig te zijn met IT en meer met de groei van uw organisatie.

Meer over Power Platform leest u in ons e-book!

Lees het E-Book

 


Minder code, meer business

 

 

Custom apps om bedrijfsprocessen te ondersteunen zijn vaak duur en tijdrovend. Microsoft Power Platform biedt gereedschap om eenvoudiger te handelen (Act), automatiseren (Automate), analyseren (Analyse) en communiceren (Assist). 

De kracht van Power Platform is dat u nu een breed scala van apps maakt die gemakkelijk te koppelen zijn met andere business apps zoals Business Central. In de vorm van een extensie breidt u functionaliteiten uit. Zo staat ERP in het hart van uw IT landschap en gebruikt u Power Platform voor de specifieke uitbreidingen.

Lees het E-Book


Wat is het Microsoft Power Platform? 

Microsoft Power Platform is het nieuwe platform van Microsoft. Deze bestaat uit de onderdelen PowerApps, Power Automate en PowerBI. Microsoft heeft met het Power Platform een instrument neergezet waarmee iemand zonder veel ICT kennis zelf een geavanceerde business applicatie kan bouwen en onderhouden.

Overview Mprise Business Solutions


 

Waarom het Microsoft Power Platform gebruiken [4 redenen]? 

Dat de mogelijkheden oneindig zijn en dat het makkelijk is om met het Power Platform te werken is mooi, maar uiteindelijk moet het wel toegevoegd waarde hebben voor uw organisatie. Kortom waarom zou u investeren in het Power Platform? Kort een paar redenen:

 1. Complexe processen die niet in de standaard ERP passen, kunnen geautomatiseerd worden met het Power Platform. 
 2. U bespaart tijd en voorkomt fouten door medewerkers met apps te laten werken. Er wordt namelijk vanuit één digitale bron gewerkt en de gegevens op de werkvloer worden gestructureerd vastgelegd. 
 3. Data is de nieuwe olie, daarom is het belangrijk om gegevens uit verschillende bronnen te koppelen. Zo krijgt u betere overzichten en kunt u snel beslissingen maken op basis van data. 
 4. U houdt meer controle over de software, wanneer u de keuze maakt om de zelf aan de slag te gaan met het Power Platform. Kortom u bent minder afhankelijk van een leverancier. 

Wilt u met een expert verder over dit onderwerp praten? Klik dan op de onderstaande button

Plan een GRATIS adviesgesprek in


 

Wat is Microsoft PowerApps? 

PowerApps is een onderdeel van met Microsoft Power Platform.  Er zijn twee soorten apps. Een canvas App en een model-driven apps. De data wordt verzamelt in het commin data service. 

 • PowerApps Canvas: een app zoals op uw smartphone, hierin kan u makkelijk acties uitvoeren zoals iets via de App bestellen. 
 • Common Data Service: de opslagplek voor alle data omtrent acties die plaatsvinden - bijvoorbeeld, "Er zijn 10 laptops besteld."
 • Model Driven App: een applicatie waar u alle bedrijfskritische data kunt beheren. Denk hierbij aan een systeem als Dynamics CRM, waar u een applicatie met dashboards, grafieken, bedrijfsprocessen en formulieren tot uw beschikking heeft.

Handige links:


 

Wat is Microsoft Power Automate?

Microsoft Power Automate is een functionaliteit waarmee u processen automatiseert en verbindt u systemen en applicaties met elkaar door middel van connectoren. Hiervoor heeft u minimale technische kennis nodig. De applicatie is zeer logisch en werkt op drag-and-drop-basis. 

Handige links:


 

Wat is Power BI?

Power BI is een oplossing om data uit diverse bronnen samen te brengen en te visualiseren. Deze visualisaties geven waarde aan de data die u verzamelt en helpen om slimmere beslissingen te maken of sneller in te grijpen op uitzonderingen in een proces. Op deze manier maakt u uw organisatie datagedreven en neemt u beslissingen niet meer alleen op uw onderbuikgevoel, maar gebaseerd op feiten (en dimensies).  

Blogserie Power BI in Dynamics

Er zijn veel partijen op de markt die iets met Power BI doen. Wij willen ons voornamelijk richten op Power BI in Dynamics. Omdat kennisdelen erg belangrijk voor ons is, hebben we een blogserie over het Power Platform. Interesse? Meldt u aan door de onderstaande knop!

Blogserie PowerBI

Handige links


 

Aan de slag met Microsoft Power Platform: Power BI + PowerApps + Microsoft Automate

Mprise heeft als kennispartner van Microsoft alle kennis in huis om uw organisatie op te leiden in het gebruik van het Power Platform. Hiermee worden u en uw collega's opgeleid om zelf apps te bouwen met PowerApps, bedrijfsprocessen te automatiseren met Microsoft Automate en realtime performance te meten met Power BI.

Of u nu trainingen wilt volgen over het Power Platform, of  onze consultancy met hun gevorderde kennis wilt inzetten om uw bedrijfsprocessen te automatiseren, bij Mprise bent u aan het juiste adres. Misschien wilt u wel een app voor uw technici onderweg of uw buitendienst verkopers. Deze app zal ook goed moeten samenwerken met uw ERP/CRM of andere bedrijfssoftware. PowerApps maakt dit eenvoudig door integraties met alle producten van Microsoft en meer.

Lees ook deze blog waarin het 'wat', 'hoe' en 'waarom' van het Power Platform worden uitgelegd.

Leer zelfredzaam implementeren

Wij ontwikkelden een uitgebreide implementatiemethodiek. Daarmee voorzien wij in de groeiende behoefte van klanten om zelfstandiger met software te kunnen omgaan. Hoe doen wij dat? In overleg met u trainen we een groep medewerkers op onze Academy, waarna zij langdurig meedraaien in een Scrumteam om aan het project te werken.

Wilt u meer weten over deze methodiek? Of bespreekt u graag eens hoe u deze kunt inzetten binnen uw organisatie? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Meer informatie over wat het Power Platform voor uw organisatie kan betekenen? Spreek met één van onze expert! 

Plan een GRATIS adviesgesprek in


 

Microsoft Power Platform trainingen

Kennis overdragen zit in ons DNA. Wij willen u helpen om zelfstandig met Microsoft Power Platform te laten werken. Dit zijn de trainingen die we op dit moment hebben: 

 1. Microsoft Power Platform Fundamentals
 2. Microsoft Power Platform Automation
 3. Microsoft Power Platform Integrations
 4. Microsoft Power Platform Test and Deploy
 5. Workshop App in a Day

PowerBI trainingen

 1. Power BI
 2. Power BI Advanced

Mprise compacte online Power Platform en Power BI trainingen!

Wij bieden een gloednieuw programma van Compacte Dynamics trainingen. Online, gegeven door ervaren trainers, maximaal een halve dag. Hieronder de verschillende trainingen:

"Dank voor een duidelijke verhaal over digitaltransformation, dat met veel enthousiasme werd gebracht."
Arjen van Vliet Low code consultant at Capgemini