Sla gegevens nog maar één keer op met Dataverse

Voorheen zag een applicatielandschap eruit als een bundeling van losstaande eilanden. Gegevens die in het ene systeem werden vastgelegd, stonden niet automatisch in het andere. Terwijl ze daar wel gebruikt worden. Het gevolg is dat data dubbel moet worden ingevoerd en er meerdere versies ontstaan. Als de bij eerste invoer bijvoorbeeld 'BV' aan de naam is toegevoegd en de tweede keer niet, is er al een verschil tussen beide systemen. De huidige platform strategie van Microsoft heeft daar een oplossing voor geleverd. Dataverse!

Dataverse is de centrale opslag voor Power Platform applicaties. Power Apps haalt bijvoorbeeld al grotendeels data op uit Dataverse. Dat betekent dat bijvoorbeeld Dynamics 365 Sales, Marketing en Commerce hun data ook in Dataverse opslaan. Dit zijn Model Driven Apps die binnen Power Apps draaien. 

 

Het voordeel van Dataverse

  1. Eenvoudig te beheren – zowel de metagegevens als de gegevens die worden opgeslagen in de cloud. U hoeft u geen zorgen te maken over de details of hoe de gegevens worden opgeslagen.
  2. Eenvoudig te beveiligen – gegevens worden veilig opgeslagen, zodat gebruikers ze alleen kunnen bekijken als u ze toegang verleent. Met op rollen gebaseerde beveiliging kunt u de toegang tot tabellen voor verschillende gebruikers binnen uw organisatie beheren.
  3. Toegang tot uw Dynamics 365-gegevens – gegevens in uw Dynamics 365-toepassingen worden ook opgeslagen in Dataverse, zodat u snel apps kunt bouwen die gebruikmaken van uw Dynamics 365-gegevens en uw apps kunt uitbreiden met Power Apps.
  4. Ook externe bronsystemen zijn te ontsluiten - Dataverse is ingericht om ook data vanuit non-Microsoft producten te gebruiken. Dit is waardevol omdat er dan geen dure koppelingen meer hoeven te worden ontwikkeld en de data direct op de juiste plek is.

De kracht van Dynamics 365 en Power Platform wordt voor een belangrijk deel bepaald door Dataverse. Een krachtige basis zorgt voor meer efficiëntie, minder fouten en beter geïnformeerde medewerkers.


 

Bouw sneller apps met Dataverse 

Koppel diverse databronnen aan elkaar via één versie van de waarheid