Maak snel en eenvoudig rapportages met Power BI

Power BI transformeert data naar interactieve grafieken en tabellen. Deze rapportages helpen u om sneller inzicht in resultaten te krijgen en zodoende ook sneller in te grijpen om betere resultaten te behalen.

U legt data vast in uw Dynamics ERP omgeving en wilt een overkoepelend beeld over de aanvullende systemen. Met Power BI combineert u data uit diverse systemen om tot één versie van de waarheid te komen en een 360 graden beeld over uw organisatie én daarbuiten te krijgen.

Plan een GRATIS adviesgesprek in

Microsoft Power Platform

 


Iedereen dezelfde cijfers

Wanneer iedereen dezelfde definities aanhoudt en naar dezelfde cijfers kijkt, wordt besluitvorming beter en minder punt van discussie. Datakwaliteit verbeterd en iedereen werkt aan hetzelfde doel.

Indrukwekkende visualisaties

Ziet u in één oogopslag welke cijfers goed en slecht zijn in een Excel overzicht? Met Power BI kunt u gegevens conditioneel formatteren, waardoor positief en negatief direct helder naar voren komen

Intuïtieve interface

Altijd gewerkt met Excel? Dan is de stap naar Power BI logisch. De uitgebreide kennisbank van Microsoft en de Mprise Power BI trainingen helpen u om snel tot waardevolle inzichten te komen.


Power BI & Microsoft Dynamics 365

Met Microsoft's Power BI is het eenvoudig om een gedegen datacultuur voor uw organisatie te ontwikkelen. Power BI is begonnen als selfservicetool, maar is uitgegroeid tot een suite die ook corporate BI ondersteunt. Dit leidt tot veel verschillende gebruiksscenario's. Daardoor kunnen organisaties veel sneller beslissingen nemen op basis van data. Sneller, beter, eenvoudiger. 

Datagedreven organisatie

Een datagedreven organisatie is van nature efficienter. Men begrijpt wat het gevolg van een handeling is en wordt daardoor alert op verbetering. Niet alleen resultaten verbeteren, ook de noodzaak van een betere datakwaliteit wordt duidelijker.

Hoe zorgt u voor een data gedreven organisatie? Welke stappen moet u doorlopen? Plan hieronder een vrijblijvend adviesgesprek in. 

Wanneer gebruik je Power BI?

Power BI is een veel gehoord begrip, maar wanneer moet u het gebruiken?

  • U bent heel druk met het maken van rapporten, maar u besteedt weinig tijd aan het analyseren van data en het vertalen van analyses naar acties;
  • U hebt geen grip op alle losse Excelbestanden – slechts één persoon binnen de organisatie begrijpt hoe deze in elkaar zitten;
  • De mogelijkheden tot ad-hoc data-analyses zijn gering, waardoor u veel beslissingen moet nemen op basis van een onderbuikgevoel;
  • Wanneer u een rapport voorgeschoteld krijgt, mist u vaak eenduidige definities van berekeningen – en soms vraagt u zich terdege af waar u nu eigenlijk naar kijkt.

Herkenbaar? Dan is het tijd om uw rapporten te centreren met Power BI, zodat u beslissingen kunt nemen op basis van data. Vraag hieronder gratis advies aan om uw situatie te bespreken.

Plan een GRATIS adviesgesprek in

Power BI onderdeel van het Power Platform van Microsoft

Microsoft levert naast ERP en CRM natuurlijk diverse productiviteitsoplossingen. Denk aan Word, Excel en PowerPoint. Power BI op haar beurt onderdeel van het Power Platform. Dat zijn apps die onderling via Dataverse kunnen communiceren. Dat helpt een einde te maken aan de 'eilandjes' aan data.

Het Power Platform bestaat uit meerdere delen waaronder Power Apps, Power Automate en Power BI. Lees verder over het Power Platform. 

PowerApps_scalable PowerAutomate_scalable PowerVirtualAgents_scalable PowerBI_scalable
Power Apps Power Automate Power Virtual Agents Power BI
 

Data ontsluiten in Microsoft Dynamics

De meeste organisaties maken binnen Dynamics vooral gebruik van de beschrijvende analytics en ontdekken nog niet of slechts deels de andere mogelijkheden. Laat Mprise u helpen te ontdekken hoe u uw data kunt ontsluiten met het oog op de toekomst van uw bedrijfsproces en uw rendement. Op weg naar ware business Intelligence.
 
"Business intelligence turns information into action through data gathering, analysis, monitoring, and forecasting to identify opportunities, minimize risk, and improve management insight.”
 
Microsoft Dynamics biedt tools, waaronder PowerBI, om uw databronnen te ontsluiten op een manier dat u sturingsinformatie krijgt. De consultants van Mprise helpen u om Power BI zo in te zetten dat u maximaal gebruik maakt van de gegevens die uw eigen systemen genereren.
 
 

Onze Power BI in Dynamics trainingen

In onze trainingen combineren wij praktijk en theorie door trainers die jarenlang ervaring hebben. De trainingen gaan altijd door. Bekijk onze trainingen hieronder door op de link te klikken. 

1# Power BI voor Dynamics

2# Power BI advanced voor Dynamics

 

Volg ons blogserie over Power BI in Dynamics

Blogserie PowerBI

De blogs die op dit moment geschreven zijn: