Power BI: sta stevig in uw schoenen als datagedreven organisatie

Veel bedrijven zijn bezig met klantgericht werken. Dat brengt verschillende dingen met zich mee, zoals een andere werkwijze en een cultuurverandering in de organisatie. Dat voel ik ook bij Mprise. Wanneer ik tegenwoordig een idee heb, vliegt de 'waarom'-vraag mij direct om de oren. Want wat heeft de klant eraan dat ik dit wil implementeren?

Niet alleen wij, maar alle dienstverleners moeten die vraag vandaag de dag kunnen beantwoorden. Zo ook Microsoft. In dat kader wil ik dieper ingaan op de 'waarom'-vraag van Power BI. Wat wil Microsoft hier nu precies mee bereiken? Een vraag die voor velen onbeantwoord lijkt, maar waarop wel degelijk een goed antwoord bestaat.

Wat is de achterliggende gedachte van Power BI en het Dynamics365 platform?

Met Power BI wil Microsoft een datacultuur ontwikkelen. Power BI is begonnen als selfservicetool, maar is uitgegroeid tot een suite die ook corporate BI ondersteunt. Dit leidt tot veel verschillende gebruiksscenario's. Daardoor kunnen organisaties veel sneller beslissingen nemen op basis van data. En hoe sneller een bedrijf dit doet, hoe groter het concurrentievoordeel dat het behaalt.

De transitie naar een datagedreven organisatie brengt echter ook een cultuuromslag met zich mee. Deze heeft effect op technologie, processen en mensen. Toch is het verstandig om Power BI én alles wat het met zich meebrengt, te omarmen. U lost er namelijk prangende problemen mee op.

Waar wringt de 'dataschoen'?

  • U bent heel druk met het maken van rapporten, maar u besteedt weinig tijd aan het analyseren van data en het vertalen van analyses naar acties;
  • U hebt geen grip op alle losse Excelbestanden – slechts één persoon binnen de organisatie begrijpt hoe deze in elkaar zitten;
  • De mogelijkheden tot ad-hoc data-analyses zijn gering, waardoor u veel beslissingen moet nemen op basis van een onderbuikgevoel;
  • Wanneer u een rapport voorgeschoteld krijgt, mist u vaak eenduidige definities van berekeningen – en soms vraagt u zich terdege af waar u nu eigenlijk naar kijkt.

Herkenbaar? Dan is het tijd om uw rapporten te centreren met Power BI, zodat u beslissingen kunt nemen op basis van data.

Hoe krijgt u grip op de leest van de schoenmaker?

schuster-2060668_1280 (1)

Benieuwd hoe u niet als 'halve zool', maar als volleerd schoenmaker kunt toewerken naar een datagedreven organisatie? Ik help u graag op weg. Daarom zal ik in de komende periode gaan bloggen over onderwerpen die in mijn visie van belang zijn:

Meer weten over deze onderwerpen? Houd onze blog de komende tijd in de gaten!

Blogserie PowerBI

 

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief