Ook in crisistijden zult u als management van de organisatie moeten sturen. Keuzes maken. Ook als die keuzes niet populair zijn. Ook wanneer u van tevoren niet weet of u de juiste keuzes maakt . Dat is ondernemen. Er is echter wel meer druk op keuzes komen te staan; de impact van keuzes in de huidige gascrisis is enorm. Financieel, maar ook emotioneel. Een kas leeg laten staan of een bedrijf stopzetten heeft enorme emotionele impact op alle betrokkenen. 

De toekomst van uw bedrijf

Het maken van keuzes wordt makkelijker als je beschikt over de juiste informatie. Inzicht in werkelijke kosten, marges en efficiëntie, kunnen u helpen om onderbouwde keuzes te maken. Dit was altijd al belangrijk, maar het is in deze tijd echt cruciaal voor het veilig stellen van de toekomst van uw bedrijf. Het goede nieuws is: waarschijnlijk beschikt u al over veel data waar u tot nu toe niets mee gedaan heeft, maar die het inzicht kunnen bieden dat u nu nodig heeft. Met name als een ERP-systeem geïmplementeerd  is bent u waarschijnlijk niet ver verwijderd van inzichten die u verder gaan helpen. 

 

Volgende stap in volwassenheid van de organisatie

Is het dan zo eenvoudig? Ja en nee. Systemen op orde krijgen en inzichten ontwikkelen is het probleem niet. Een moderne ERP-leverancier kan u snel helpen aan de inzichten die u nodig hebt, daarmee bent u al een hele stap vooruit. De uitdaging die u wacht zit hem meer in het (re-)organiseren. De groeiende vraag naar inzicht vereist een groei in volwassenheid van de organisatie. Dit betekent gestructureerder werken, vaste werkprocessen, en meer meten. Doe dit gericht. Bepaal eerst welke inzichten u nodig heeft om beslissingen te maken, organiseer daarna de datavoorziening en werkprocessen. 

Deze crisis is dus het moment om uw systemen nog meer voor u te laten werken. Een gouden kans. Grijp deze mogelijkheid dan ook meteen aan bij het toekomstbestendig maken van uw organisatie. We staan voor u klaar. 

Inzichten Agriware 365