Het Microsoft Dynamics 365 Business Central software pakket (voorheen Navision) werd vaak uitgebreid met maatwerk. Dat is echter bij de meeste klanten op de lange duur niet goed bevallen doordat kennis wegloopt en maatwerk niet flexibel is en daarnaast niet eenvoudig is om te upgraden naar een nieuwe versie.

Extensies in plaats van maatwerk

In deze versie van Microsoft is maatwerk nog steeds mogelijk maar wel op een betere manier. Het is vergelijkbaar met een stekker in een stopcontact steken en de software toevoeging werkt. Wanneer het toch niet bevalt kan zo’n extensie (ook wel app) simpelweg weer worden uitgezet, net zoals je een stekker ook weer uit het stopcontact kan halen.

Extensiemarktplaats: AppSource

Microsoft heeft aan haar partners een marktplaats voor deze apps beschikbaar gesteld. Het voordeel is dat er inmiddels al allerlei apps/extensies worden aangeboden en dat die voor iedereen beschikbaar zijn. Wij raden echter wel aan het altijd via de partner te laten doen, zodat zij hun beheer van de omgeving daarop kunnen afstemmen. De partner weet vaak al welke apps aan te raden zijn voor een bepaalde uitbreiding op Microsoft Business Central. De extensiemarktplaats is direct bereikbaar vanuit de applicatie.

Picture3

EOS apps?

Mprise heeft ervaring met het uitbreiden van Business Central met behulp van extensies uit de marktplaats. We willen graag enkele apps van EOS Solutions uit Italië aan je voorstellen.

Picture4

Mprise heeft in het afgelopen jaar een implementatie verzorgd voor een productieklant. Voor deze klant hadden we enkele gaps gevonden tijdens de analyse. Men wilde graag met commissies voor verkoopmedewerkers kunnen werken. En men had een kwaliteitscontrolefunctionaliteit nodig voor de binnenkomende goederen en daarnaast voor het geproduceerde eindproduct. Microsoft Dynamics 365 Business Central is op zich een compleet ERP systeem, maar dat betekent niet dat er alles in zit voor elke branche. Voorheen werd dat vaak door maatwerk opgelost, nu doen we dat met één of meer extensies uit de marktplaats. In het geval van onze klant hebben we twee extensies toegevoegd van het Italiaanse bedrijf EOS Solutions. Dit is een Microsoftpartner met ca. 300 man in dienst en al 20 jaar ervaring met het Microsoft product. Daarnaast zijn ze nauw verbonden met Kumavision uit Duitsland en brengen ze gezamenlijk extensies naar de marktplaats.

EOS Solutions biedt ondertussen al een honderdtal extensies voor verschillende kleine, maar vaak zinvolle uitbreidingen. Daarnaast zijn de abonnementsprijzen op zo’n niveau dat daar geen maatwerk voor gebouwd kan worden. De extensies worden automatisch geüpdate naar de laatste versie van Microsoft, dat is een voorwaarde om geplaatst te mogen worden in de marktplaats. Dat is de verantwoordelijkheid van de leverancier van de app, in dit geval dus EOS Solutions.

Geen Vendor Lock-In

Een extra voordeel van het gebruik van extensies uit de marktplaats tegen over een partnerspecifieke add-on of maatwerk is dat je niet gebonden bent aan één microsoft partner. De extensies uit de markplaats kunnen door alle partners worden ondersteund en geleverd.

Hieronder een voorbeeld van één van de apps, die door één druk op de knop kunnen worden geïnstalleerd of gede-installeerd. Na de installatie moet de app vanzelfsprekend nog wel worden geconfigureerd en ingericht, maar daar helpen we je graag bij.

Picture5

Voor meer informatie kun je via onderstaande button contact opnemen met Rik Buursema.

 

Neem vrijblijvend contact op!