U wilt snel inzicht in de huidige financiële status van uw bedrijf. Zeker tijdens de corona-crisis wilt u exact weten wat de huidige stand van zaken is. Hoeveel omzet draaien we op dit moment? Lopen we op koers, kijkend naar de jaardoelstellingen? Worden er budgetten overschreden? Dit soort informatie moet snel beschikbaar zijn en overzichtelijk.

Deze informatie komt voort uit de resultaten die uw collega`s registreren. Veel van deze informatie wordt opgeslagen in uw ERP-systeem. Hoe krijgt u die informatie uit uw systeem? Dat gaat vaak via statische rapportjes, schermen doorlopen, zoeken naar de juiste informatie en deze interpreteren.

PowerBI templates aan te passen naar uw smaak 

Om het makkelijker te maken om uit deze enorme bron zinvolle informatie te halen heeft Mprise een aantal Power BI templates gebouwd. Deze zijn vooral financieel gericht maar het is zeker ook mogelijk om met Power BI informatie over uw productie status te rapporteren. Hiermee krijgt actuele informatie en kunt u daar snel op bijsturen.

De templates die nu klaar zijn voor gebruik gaan bijvoorbeeld over de balans, verlies en winst, omzet per klant, openstaande posten, omzet per artikel, et cetera.

Hieronder ziet u een voorbeeld van zo`n dashboard. 

De templates zijn gemaakt op basis van Power BI, een gratis tool van Microsoft die uit de Microsoft Store gedownload kan worden. U kunt de templates zelf verder aanpassen of nieuwe overzichten maken, of wij kunnen dat voor uw doen.

Wilt u gemaakte overzichten met andere collega’s delen dan kunt u een abonnement nemen op Power BI in de Cloud [Power BI Pro]. Dit kost 8,40 per gebruiker.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw accountmanager Rik Buursema, rbuursema@mprise.nl