Op 14 februari 2019 is de eerste Mprise workshop: proces als ruggengraat van uw onderneming. Deze workshop gaat over procesdefinitie en blauwdrukken. Deze workshop is speciaal bedoeld voor productiemanagers en wordt gegeven in Veenendaal. [U kunt zich hier aanmelden]

Het opstellen van een procesdefinitie en het maken van blauwdrukken vormt steeds weer het vertrekpunt in het streven naar Operational Excellence. Zo`n procesblauwdruk online noemen we ook wel ‘de digitale tweeling’ van uw proces.

Deze workshop is ontstaan vanuit vragen uit onze praktijk van advies en implementatie. We zien vaak dat productiebedrijven vragen hebben zoals:

  • Hoe borg ik ‘kwaliteit’ in onze processen?
  • Hoe krijgen we grip op onze processen?
  • We hebben een procesblauwdruk, maar hoe zorgen we voor dat iedereen deze kent en begrijpt?
  • Hoe passen we onze processen aan op klantenvragen die steeds breder (meer divers) worden?

Tijdens de workshop gaan we dieper op deze vragen in. We delen onze kennis over processen en vaardigheden om een blauwdruk te maken. Hierin komt de theorie naar voren in combinatie met praktijkvoorbeelden. Vervolgens staan we stil bij een praktijkcases. We bespreken het huidige proces, definiëren het gewenste proces en hoe deze zich verhoudt tot de software die in de praktijkcases wordt gebruikt.

Onder de professionele leiding van Hans Schouten en Sicco Antuma doet u niet alleen kennis op van processen en definities. U ervaart gelijk hoe het is om hier in de praktijk mee bezig te zijn. U krijgt te zien welke mogelijkheden dit biedt, maar ook wat de valkuilen zijn.

Bovendien laten we u zien hoe u uw blauwdruk digitaal kunt inzetten. Zo blijft het maken van een blauwdruk geen eenmalige actie, maar wordt het een middel om procesoptimalisatie binnen de gehele organisatie vorm te geven en flexibel bij te sturen.

Tijdens deze workshop krijgt u antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe kom ik tot een definitie van het huidige en gewenste proces?
  • Waar moet ik rekening mee houden bij mijn blauwdruk?
  • Hoe maak ik een werkbare blauwdruk?
  • Hoe kan ik mijn blauwdruk effectief (digitaal en flexibel) inzetten voor procesoptimalisatie?

Door inzicht in de huidige processen en het effectief inzetten van blauwdrukken binnen uw organisatie stuurt u proactief en realiseert u betere aansluiting tussen processen, systemen, data en uw medewerkers.

U kunt zich hier aanmelden