Mprise Blog

Wat betekent de cloud voor uw ERP-systeem?

Posted by Jan van Maanen on 13-dec-2018 10:24:26

"We moeten overstappen op de cloud." Het is een veelgehoorde uitspraak binnen bedrijven. Maar is dit wel waar?

Dat ‘de cloud’ groeit, is een feit. Over 5 jaar draait er veel meer in de cloud en veel minder on-premise. Wie niet wil meebewegen, zou op een langere termijn weleens helemaal kunnen vastlopen. Momenteel hebben organisaties nog een keuze, maar uiteindelijk zullen ze werken in de cloud moeten omarmen. Hoog tijd om een aantal feiten over ‘ERP in de cloud’ eens op een rij te zetten.

Lees verder

Behoud het overzicht! Prioriteer taken in Dynamics 365 CE met CRM Dashboarding

Posted by Katalin Mathé on 29-nov-2018 14:11:46

Binnen uw organisatie moet u verschillende taken uitvoeren: e-mails beantwoorden, dossiers goedkeuren en klanten terugbellen, bijvoorbeeld. Misschien denkt u er daarom over om een workflow te bouwen, zodat u een overzicht heeft en reminders kunt genereren.

Lees verder

Tags: Dynamics CRM

Meer inzicht en overzicht in uw processen met Microsoft Flow

Posted by Rick Baak on 15-nov-2018 13:41:35

Als u meerdere systemen of applicaties gebruikt, lijkt het vaak lastig om deze op een logische manier met elkaar te verbinden. Toch is dat vaak wél nodig, omdat u uw businessprocessen op die manier stroomlijnt. En wanneer medewerkers op dezelfde wijze werken, heeft iedereen meer inzicht en overzicht. Maar hoe pakt u dit nu aan zónder dat het een tijdrovende en dure onderneming wordt?

Lees verder

Hoe bouwt u snel en eenvoudig uw eigen apps?

Posted by Julian Zwart on 1-nov-2018 15:47:41

Apps zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse technologielandschap. Consumenten hebben tal van apps op hun apparaten staan. Bedrijven gebruiken apps graag om klanten en medewerkers met een bedrijfsdatabase te verbinden.

Maar een goede, gebruiksvriendelijke app creëren is zo eenvoudig nog niet. Het wordt gauw een slepend proces, omdat er veel technische kennis voor nodig lijkt te zijn. Wist u echter dat dit niet het geval is?

Lees verder

Tags: Dynamics CRM

Hoe wijzig ik de BTW verhoging in Microsoft Dynamics AX?

Posted by Hylke Britstra on 25-okt-2018 13:35:00

In een vorige blog schreven we tips rondom het proces van het doorvoeren van de geplande btw-wijziging per 1-1-2019 in uw Microsoft Dynamics ERP. Wat betreft de inhoudelijke wijziging in AX zelf lichten we in deze blog graag de hoofdlijnen toe. Afbeeldingen in de blog komen uit AX 2012 R3, maar in vorige versies en / of Dynamics 365 for Finance and Operations werkt dit grotendeels hetzelfde.

Lees verder

Tags: AX2012

Servicemonteurs dynamisch plannen met Field Service: hoe doet u dat?

Posted by Julian Zwart on 18-okt-2018 13:29:00

“Waar moet ik naartoe en wat moet ik doen?” Dat zijn de twee vragen waarop servicemonteurs snel een antwoord moeten hebben. Hoe zorgt u ervoor dat dit proces zo snel en efficiënt mogelijk verloopt?

Lees verder

Tags: Dynamics 365, Trainingen

IT Opleidingen: Leren van een trucje of meer?

Posted by Harro Knook on 13-sep-2018 9:30:00

Als trainer verbaas ik me al jarenlang over de manier waarop IT-trainingen worden ingevuld. In plaats van een waardevolle activiteit die bijdraagt aan het succesvol gebruik van het IT-systeem, wordt het trainen van gebruikers het liefst overgeslagen of geminimaliseerd onder het mom van ‘al doende leert men’ of ‘het systeem moet zo gebruiksvriendelijk zijn dat je het vanzelf leert!’

Je kan de vraag ook anders stellen: is het geven van (IT)-training een zinvolle bezigheid of verspilde moeite en energie? Want….ze leren het trucje vanzelf wel..

Lees verder

Tags: Trainingen

Vermijd fouten en extra werk met de Solution voor Vereffening in Dynamics AX2012

Posted by Hylke Britstra on 16-aug-2018 14:14:00

Met de Solution voor Vereffening in Dynamics AX2012 automatiseer je het vereffeningsproces van grootboektransacties voor de tussenrekeningen van ontvangstbonnen en pakbonnen. Dit is niet alleen fijn voor het vermijden van al dat handwerk, er zitten meer voordelen aan:

  • Win tijd.
  • Krijg een volledig inzicht en overzicht van je transacties.
  • Verklein de kans op fouten.
  • Geef een juiste onderbouwing van de systeemrekeningen.
Lees verder

Tags: Webinar, AX2012, Dynamics AX