Mprise Blog

Vier voordelen van het dashboard periode afsluiting in Dynamics FO

Posted by Hylke Britstra on 29-mei-2019 12:34:01

Wanneer u verantwoordelijk bent voor de periodeafsluiting, vindt u het belangrijk om op elk moment inzicht te hebben in de voortgang van dit proces. Alleen zo kunt u controleren of u op schema loopt en tijdig bijsturen waar nodig. Veel organisaties hebben dit inzicht echter niet direct vanuit AX. Hoe lost u dat op?

Lees verder

Het nieuwe dashboard in Dynamics 365 CE, als autocockpit

Posted by Katalin Mathé on 30-apr-2019 13:10:04

Goed nieuws voor gebruikers van Dynamics CRM / CE. De tijd van onoverzichtelijke takenlijsten voorbij! Al het werk is per eigenaar, prioriteit en belang, overzichtelijk weergegeven in een interactief Dashboard. Prioriteren, inplannen en meten van resultaten hoeft u niet meer zelf te doen. Op basis van informatie die in Dynamics365 CRM bekend is wordt dit automatisch gedaan. U krijgt op deze manier meer tijd en focus voor uw klant.

Lees verder

Tags: Dynamics 365, Dynamics CRM

Hoe maakt u financiële rapportages die wél aan uw wensen voldoen?

Posted by Hylke Britstra on 11-apr-2019 14:28:00

Elke organisatie heeft behoefte aan financiële rapporten, maar de standaard rapportages in AX 2012 en Dynamics 365 for Finance and Operations sluiten niet aan bij wat u nodig heeft. Herkenbaar? U kent de cijfers en weet direct welke overzichten u mist, maar uw huidige systeem kent niet de gewenste rapporten of het kost teveel tijd om deze handmatig te maken. Hierdoor mist u grip.  

Hoe krijgt u betere rapportages en daardoor meer controle? In deze blog vertellen we hoe u het kunt oplossen.  

Lees verder

Tags: Trainingen

Jaarrekening: tijd besparen door grootboekvereffening

Posted by Hylke Britstra on 5-mrt-2019 13:53:13

Het opmaken van een goede jaarrekening kost tijd. Dat is niet erg als de aandacht wordt besteed aan hoofdzaken. De correctheid van saldi op grootboekrekeningen zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar het uitzoeken van saldi kan soms voor vervelende vertraging zorgen.

Grootboekvereffeningen kunnen helpen goede inzichten te krijgen in de saldi van grootboekrekeningen. Met de Solution voor Vereffening in Dynamics AX2012 kunt u de transacties op de tussenrekeningen voor ontvangst- en pakbonnen geautomatiseerd vereffenen.

Lees verder

Tags: Webinar

Hoe maakt u de stap van maatwerk naar standaardoplossing?

Posted by Jan Jaap Smit on 21-feb-2019 10:31:08

Verschillende bedrijven hebben wel een implementatie (of twee) van software achter de rug. Vaak zijn daarbij maatwerkaanpassingen gedaan. Prettig, totdat er een nieuwere versie van de applicatie nodig is. Dan blijkt maatwerk een belemmering te vormen voor het meegroeien met technologische ontwikkelingen. Een groot aantal bedrijven willen daarom geen maatwerk meer. Maar ook dát zorgt voor de nodige problemen.

Lees verder

Tags: ERP implementatie

Drie tips voor een succesvolle applicatietraining!

Posted by Harro Knook on 12-feb-2019 10:10:00

In mijn vorige blog (IT-opleidingen: leren van een trucje of meer?) ben ik ingegaan op een aantal elementen die bepalend zijn voor een succesvol gebruik van IT-oplossingen.

Lees verder

Tags: E-learning, Trainingen, Academy

Autorisatiemodel binnen Dynamics: wat is het en hoe richt u het in?

Posted by Rick Baak on 25-jan-2019 10:03:00

Dynamics AX2012 en Dynamics 365 Finance & Operations zijn twee verschillende systemen die werken met een vrijwel identiek autorisatiemodel. Hoe werkt dit precies? In deze blog leggen we het uit.

Lees verder

Tags: Autorisaties

Wat betekent de cloud voor uw ERP-systeem?

Posted by Jan van Maanen on 13-dec-2018 10:24:26

"We moeten overstappen op de cloud." Het is een veelgehoorde uitspraak binnen bedrijven. Maar is dit wel waar?

Dat ‘de cloud’ groeit, is een feit. Over 5 jaar draait er veel meer in de cloud en veel minder on-premise. Wie niet wil meebewegen, zou op een langere termijn weleens helemaal kunnen vastlopen. Momenteel hebben organisaties nog een keuze, maar uiteindelijk zullen ze werken in de cloud moeten omarmen. Hoog tijd om een aantal feiten over ‘ERP in de cloud’ eens op een rij te zetten.

Lees verder