Mprise Blog

Jaarrekening: tijd besparen door grootboekvereffening

Posted by Hylke Britstra on 5-mrt-2019 13:53:13

Het opmaken van een goede jaarrekening kost tijd. Dat is niet erg als de aandacht wordt besteed aan hoofdzaken. De correctheid van saldi op grootboekrekeningen zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar het uitzoeken van saldi kan soms voor vervelende vertraging zorgen.

Grootboekvereffeningen kunnen helpen goede inzichten te krijgen in de saldi van grootboekrekeningen. Met de Solution voor Vereffening in Dynamics AX2012 kunt u de transacties op de tussenrekeningen voor ontvangst- en pakbonnen geautomatiseerd vereffenen.

Lees verder

Tags: Webinar

Hoe maakt u de stap van maatwerk naar standaardoplossing?

Posted by Jan Jaap Smit on 21-feb-2019 10:31:08

Verschillende bedrijven hebben wel een implementatie (of twee) van software achter de rug. Vaak zijn daarbij maatwerkaanpassingen gedaan. Prettig, totdat er een nieuwere versie van de applicatie nodig is. Dan blijkt maatwerk een belemmering te vormen voor het meegroeien met technologische ontwikkelingen. Een groot aantal bedrijven willen daarom geen maatwerk meer. Maar ook dát zorgt voor de nodige problemen.

Lees verder

Tags: ERP implementatie

Drie tips voor een succesvolle applicatietraining!

Posted by Harro Knook on 12-feb-2019 10:10:00

In mijn vorige blog (IT-opleidingen: leren van een trucje of meer?) ben ik ingegaan op een aantal elementen die bepalend zijn voor een succesvol gebruik van IT-oplossingen.

Lees verder

Tags: E-learning, Trainingen, Academy

Autorisatiemodel binnen Dynamics: wat is het en hoe richt u het in?

Posted by Rick Baak on 25-jan-2019 10:03:00

Dynamics AX2012 en Dynamics 365 Finance & Operations zijn twee verschillende systemen die werken met een vrijwel identiek autorisatiemodel. Hoe werkt dit precies? In deze blog leggen we het uit.

Lees verder

Tags: Autorisaties

Wat betekent de cloud voor uw ERP-systeem?

Posted by Jan van Maanen on 13-dec-2018 10:24:26

"We moeten overstappen op de cloud." Het is een veelgehoorde uitspraak binnen bedrijven. Maar is dit wel waar?

Dat ‘de cloud’ groeit, is een feit. Over 5 jaar draait er veel meer in de cloud en veel minder on-premise. Wie niet wil meebewegen, zou op een langere termijn weleens helemaal kunnen vastlopen. Momenteel hebben organisaties nog een keuze, maar uiteindelijk zullen ze werken in de cloud moeten omarmen. Hoog tijd om een aantal feiten over ‘ERP in de cloud’ eens op een rij te zetten.

Lees verder

Behoud het overzicht! Prioriteer taken in Dynamics 365 CE met CRM Dashboarding

Posted by Katalin Mathé on 29-nov-2018 14:11:46

Binnen uw organisatie moet u verschillende taken uitvoeren: e-mails beantwoorden, dossiers goedkeuren en klanten terugbellen, bijvoorbeeld. Misschien denkt u er daarom over om een workflow te bouwen, zodat u een overzicht heeft en reminders kunt genereren.

Lees verder

Tags: Dynamics CRM

Meer inzicht en overzicht in uw processen met Microsoft Flow

Posted by Rick Baak on 15-nov-2018 13:41:35

Als u meerdere systemen of applicaties gebruikt, lijkt het vaak lastig om deze op een logische manier met elkaar te verbinden. Toch is dat vaak wél nodig, omdat u uw businessprocessen op die manier stroomlijnt. En wanneer medewerkers op dezelfde wijze werken, heeft iedereen meer inzicht en overzicht. Maar hoe pakt u dit nu aan zónder dat het een tijdrovende en dure onderneming wordt?

Lees verder

Hoe bouwt u snel en eenvoudig uw eigen apps?

Posted by Julian Zwart on 1-nov-2018 15:47:41

Apps zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse technologielandschap. Consumenten hebben tal van apps op hun apparaten staan. Bedrijven gebruiken apps graag om klanten en medewerkers met een bedrijfsdatabase te verbinden.

Maar een goede, gebruiksvriendelijke app creëren is zo eenvoudig nog niet. Het wordt gauw een slepend proces, omdat er veel technische kennis voor nodig lijkt te zijn. Wist u echter dat dit niet het geval is?

Lees verder

Tags: Dynamics CRM