Mprise Blog

Waarom kan software u als kweker verder helpen?

Posted by Gert-Jan Verweij on 17-mei-2018 14:49:00

In 2016 werd er door de Wageningen Economic Research een onderzoek gedaan naar het nut van ICT in de tuinbouw. Hieruit bleek dat veel bedrijven wel sterk gemechaniseerd zijn, maar dat investeringen in bedrijfsmanagementsystemen sterk achterbleven, zie artikel bloemen en planten nieuws.

Lees verder

Tags: Tips, ERP, Tuinbouw

Wie durft? Digitaal zaken doen via een VMP (Virtuele Marktplaats)

Posted by Teun Kralt on 9-mei-2018 13:26:00

In een wereld van vergankelijke handel en een redelijk niveau van automatisering zou ik denken dat digitaal zakendoen geen toekomstbeeld hoeft te zijn. Normaal gesproken zou iedereen verwachten dat het een keiharde realiteit is. Helaas is de huidige praktijk anders. 

Lees verder

Tags: Tuinbouw

Hoe kan ik op mijn arbeidskosten besparen in de tuinbouw?

Posted by Arno Hogervorst on 3-mei-2018 13:29:58

Veel tuinbouwbedrijven voeren dagelijks een 'gevecht' met hun arbeidskrachten. Dat wil zeggen met de inzet en planning van deze krachten. Wat moet er deze week allemaal gebeuren, en hoeveel mankracht is hiervoor nodig? Dit zijn vragen die meestal worden beantwoord op basis van ervaringscijfers en gemiddelden die veelal in een Excel bestand worden bijgehouden met de nodige aannames, voorbehouden en bandbreedtes.

Lees verder

Tags: Arbeidsregistratie, Tuinbouw

Hoe verkrijg ik inzicht in de lange termijnafspraken met mijn klanten?

Posted by Frank Kraak on 26-apr-2018 14:12:00

Veel tuinbouwbedrijven hebben dagelijks te maken met termijnafspraken van hun klanten. Helaas is niet altijd duidelijk wat de afspraak nu precies is. Vaak ligt de afspraak met de klant nog vast op: een handgeschreven document, in Excel of in het hoofd van de verkoper. Terwijl u juist inzicht wilt hebben in de gemaakte afspraken en ook wilt meten of deze afspraken zijn nagekomen.

Lees verder

Tags: kosten, Tuinbouw

Hoe kan ik in de kas de acties met mijn mobiel vastleggen?

Posted by Alex Boom on 19-apr-2018 13:58:00

‘Hoe laat zijn die planten de deur uitgegaan?’, ‘Waar staan de planten voor klant X in de tuin?’, ‘Wanneer zijn die uitgezet?’, ‘O, even die en die bellen'. U kent het wel, informatie zit opgeslagen in hoofden en er wordt heel wat heen en weer gebeld om tot juiste antwoorden te komen.

Lees verder

Tags: Tuinbouw, Mobiele functionaliteit

Hoe krijg ik invloed op mijn arbeidskosten in de tuinbouw?

Posted by Arno Hogervorst on 12-apr-2018 13:03:00

Ieder tuinbouw bedrijf heeft er wel eens mee te maken, de tijd vliegt en lijkt bovendien steeds sneller te gaan. Wanneer een bedrijf groeit en het aantal arbeidskrachten toeneemt is het beteugelen van de tijd des te belangrijker.

Lees verder

Tags: Tijdregistratie, Arbeidsregistratie, kosten

De nieuwe wet AVG komt eraan! Hoe bescherm ik mijn gegevens?

Posted by Renger Reitsema on 5-apr-2018 12:26:34

De tijd begint te dringen! 25 mei is het zover, dan is de nieuwe wet AVG (GDPR) van kracht. Ik weet bijna zeker dat u het gevoel heeft ‘Ben ik er zelf en is mijn IT landschap er wel klaar voor?'.

Lees verder

11 tips bij de zoektocht naar een softwarepakket

Posted by Gert-Jan Verweij on 20-mrt-2018 13:53:55

“Tuinbouwbedrijven met meer ICT-ondersteuning hebben hogere rentabiliteit” Zo luidde de conclusie van het WUR-onderzoek in 2016. Vervolgens “Naarmate bedrijven in de Nederlandse tuinbouw groter zijn gebruiken ze meer ICT en halen ze een hoger economisch rendement.”

Lees verder

Tags: Agriware, Tips, ERP