<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=176905336511030&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Mprise Blog

Zijn uw Microsoft Dynamics autorisaties wel GDPR-proof?

Posted by Taco Kuiper on 5-jul-2018 13:50:00

Dat de nieuwe GDPR-wet een enorme impact op bedrijven heeft en de manier waarop ze met hun gegevens omgaan, was een aantal maanden geleden al duidelijk. Na grondige voorbereidingen en de nodige acties, is het sinds 25 mei zover: de wet is van kracht. Heeft u alles op orde binnen de complexiteit van deze wet? Heeft u al de basisstappen doorlopen die in ons vorige blog beschreven zijn?

Lees verder

Tags: Autorisaties, Lean

Veranderingen in veredeling: van kwekerskennis naar data-analyses

Posted by Jurian Brals on 28-jun-2018 13:46:51

In de afgelopen 10 jaar heeft zich een groot aantal technologische ontwikkelingen voorgedaan die veredelingsbedrijven kunnen ondersteunen bij het maken van optimale kruisingscombinaties. Waar vroeger de veredeling voor een groot deel gebaseerd was op de ervaring en inschatting van de veredelaar, kan deze tegenwoordig steunen op technieken zoals marker-assisted selection en big data. Deze vergroten de kans op succesvolle nieuwe rassen, wat omzet en ook de marktpositie verstevigt.

Lees verder

Hoe werkt de productieplanning (make to stock) in Agriware?

Posted by Marjan Baan on 21-jun-2018 14:00:00

(APICS) – American Production and Inventory Control Society definieert (MTS) Make to Stock als productiestrategie, waarbij de producent goederen verkoopt uit voorraad eindproduct. Levertijden zijn dan het kortst. De klant is weinig direct betrokken in het product ontwerp. 

Lees verder

Tags: Groenteplanten, Potplanten, Mprise Agriware, Tuinbouw

GreenTech 2018, innovatie in een van de meest innovatieve industrieën

Posted by Jos van der Helm on 7-jun-2018 14:07:00

Over enkele dagen is het zover, de GreenTech zal dan van start gaan. Honderden bedrijven zullen allemaal de laatste ontwikkelingen aan u tonen. En zeker in zo`n innovatieve sector is dat heel interessant.

Is innovatie in een van de meest innovatieve industrieën ter wereld nog mogelijk? Jazeker, nieuwe technologieën bieden steeds meer mogelijkheden om efficiënter en bedrijfszekerder te produceren en, niet te vergeten, de planten zelf te verbeteren.

Lees verder

Tags: Mprise Agriware, Tuinbouw

Tuinbouw scouts, wees paraat. Registreer resultaten simpel en snel!

Posted by Arno Hogervorst on 31-mei-2018 13:45:00

We zien door de jaren heen dat het scouten naar ziektes en plagen op tuinbouwbedrijven sterk verandert. Waar de kweker de scout vroeger op pad stuurde om tweewekelijks ziektehaarden in kaart te brengen, is een scout tegenwoordig dagelijks bezig met het zoeken naar ziektes, het verwerken van gegevens en het plannen en communiceren van opvolgacties. 

Lees verder

Tags: Agriware, IS Agriware, kosten, Tuinbouw

Waarom kan software u als kweker verder helpen?

Posted by Gert-Jan Verweij on 17-mei-2018 14:49:00

In 2016 werd er door de Wageningen Economic Research een onderzoek gedaan naar het nut van ICT in de tuinbouw. Hieruit bleek dat veel bedrijven wel sterk gemechaniseerd zijn, maar dat investeringen in bedrijfsmanagementsystemen sterk achterbleven, zie artikel bloemen en planten nieuws.

Lees verder

Tags: Tips, ERP, Tuinbouw

Wie durft? Digitaal zaken doen via een VMP (Virtuele Marktplaats)

Posted by Teun Kralt on 9-mei-2018 13:26:00

In een wereld van vergankelijke handel en een redelijk niveau van automatisering zou ik denken dat digitaal zakendoen geen toekomstbeeld hoeft te zijn. Normaal gesproken zou iedereen verwachten dat het een keiharde realiteit is. Helaas is de huidige praktijk anders. 

Lees verder

Tags: Tuinbouw

Hoe kan ik op mijn arbeidskosten besparen in de tuinbouw?

Posted by Arno Hogervorst on 3-mei-2018 13:29:58

Veel tuinbouwbedrijven voeren dagelijks een 'gevecht' met hun arbeidskrachten. Dat wil zeggen met de inzet en planning van deze krachten. Wat moet er deze week allemaal gebeuren, en hoeveel mankracht is hiervoor nodig? Dit zijn vragen die meestal worden beantwoord op basis van ervaringscijfers en gemiddelden die veelal in een Excel bestand worden bijgehouden met de nodige aannames, voorbehouden en bandbreedtes.

Lees verder

Tags: Arbeidsregistratie, Tuinbouw