CRM-Dashboard-Training

Binnen uw organisatie moet u verschillende taken uitvoeren: e-mails beantwoorden, dossiers goedkeuren en klanten terugbellen, bijvoorbeeld. Misschien denkt u er daarom over om een workflow te bouwen, zodat u een overzicht heeft en reminders kunt genereren.

Dit is echter een tijdrovend en ingewikkeld proces waar u eigenlijk niet doorheen hoeft. Als gebruiker van Dynamics 365 CE kunt u namelijk gebruikmaken van het ingebouwde CRM Dashboard, dat dit soort zaken ondervangt.

CRM Dashboarding: customizen per afdeling én per individu

Wanneer u uw smartphone opent, ziet u een beginpagina met al uw apps. Van weersverwachting tot filevoorspelling: u heeft in één oogopslag een overzicht van wat de dag kan brengen. Ditzelfde idee kunt u toepassen binnen uw CRM-systeem door het dashboard te gebruiken, dat u geheel naar eigen goeddunken kunt inrichten.

Een marketingafdeling kan bijvoorbeeld een marketing dashboard samenstellen waarop staat welke campagnes er lopen, wat voor respons hierop komt via de e-mail en welke acties succesvol zijn. Daarnaast kunt u op dit dashboard een lijst met leads klaarzetten voor de komende week, inclusief telefoonnummers en opmerkingen. Dit laatste kan ook voor een sales afdeling handig zijn. Deze kan op het dashboard tevens uitstaande offertes weergeven waarvan de verloopdatum nadert.

Bovendien kan elke medewerker op zijn persoonlijke dashboard ook zijn eigen taken kwijt. Dit maakt het openen van Excel lijsten of het doorzoeken van het CRM-systeem (bijvoorbeeld om te bekijken welke klanten u binnenkort moet contacteren) compleet overbodig!

Uw dashboard, uw voorkeuren

Met CRM Dashboarding heeft u direct een overzicht zonder dat u allerlei applicaties hoeft op te starten. Alles staat op uw dashboard. Bovendien kunt u de informatie op verschillende manieren laten weergeven. Leest u liever geen regels, dan kan het dashboard u bijvoorbeeld data tonen in de vorm van een grafiek. Daarnaast geven de icoontjes een richtlijn van de activiteiten die worden weergegeven. Ook op basis hiervan kunt u filteren.

Het visualiseren van de informatie op een dashboard is zeer eenvoudig. Kies dus niet voor inbox notificaties of workflows. Wilt u goed gebruikmaken van de beschikbare techniek, dan is CRM Dashboarding dé oplossing!

Aan de slag met CRM Dashboarding Dynamics 365 CE? Neem gerust contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met u.

New call-to-action

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief