Op 16 maart heeft Microsoft haar op AI-gebaseerde assistent genaamd Microsoft 365 Copilot geïntroduceerd. Die werkt naadloos samen met de Microsoft 365-apps. Door de combinatie van de vertrouwde functionaliteiten van Microsoft 365 en de kracht van vernieuwde AI-technieken helpt Copilot je bij je dagelijkse werkzaamheden en verhoog je hiermee eenvoudig je productiviteit. 

Copilot is een integratie van Large Language Models (LLM's), zoals ChatGPT, en alle data uit de Microsoft 365-applicaties die je dagelijks gebruikt, zoals Word, Excel, PowerPoint, Teams en Outlook. Dit maakt het een zeer krachtige tool die je kan helpen bij het verhogen van je productiviteit en creativiteit op de werkvloer.

M365_Excel_Analyze-031023

Microsoft introduceert Copilot als een chat-assistent genaamd Business Chat. Je kan in de Business Chat bijvoorbeeld om de status van een nieuwe productstrategie vragen, waarna Copilot automatisch een status genereert op basis van meetings, e-mails en chats. Bekijk de video hieronder om alle mogelijkheden te ontdekken.

Hoe ziet de toekomst eruit met ontwikkelingen zoals Microsoft 365 Copilot? Copilot zal ons meer productiviteit en creativiteit opleveren. De assistent helpt je bijvoorbeeld bij het schrijven van e-mails of het ophalen van informatie uit verschillende bronnen, waardoor je efficiënter kunt werken en meer tijd hebt om je vaardigheden te ontwikkelen. De sky is the limit!

M365_PowerPoint_GetStarted_Looping_031523

Microsoft test momenteel Microsoft 365 Copilot met een kleine groep gebruikers en zal de groep binnenkort uitbreiden. In de komende maanden zal het voor iedereen beschikbaar zijn in applicaties zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en meer. Later zal er ook meer informatie worden gedeeld over het licentiemodel en de prijzen.

Warehouse Management dashboard (WMS) met Business Central (1)Lees meer over Dynamics 365 Business Central

Business Central is een cloudoplossing voor bedrijfsbeheer. Het integreert financieel management, verkoop, inkoop en productie.

Meer over Business Central

Copilot in Dynamics 365 Business Central

Momenteel is de functionaliteit van Copilot in Business Central nog beperkt naar ons idee. De mogelijkheden die het nu biedt, liggen voornamelijk in het automatiseren van tekstinvoer bij een item-omschrijving en fotoherkenning. En hoewel dat best heel mooi is, is het in het licht van alle andere wijzigingen niet spectaculair. 

Copilot in Power Platform

Hier wordt het weer interessant. Want Copilot kan ook code schrijven. Nu is Power Platform neergezet als no-/lowcode platform. Daarmee is het geschikt voor 'citizen-developers'. Dat Copilot hen ondersteunt met complexe code, betekent dat zij eenvoudiger zelf meer complexe oplossingen kunnen bouwen. 

Copilot is een functie in Power Platform die is ontworpen om ontwikkelaars te helpen bij het schrijven van code in Power Apps en Power Automate. Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om suggesties te doen voor code en biedt contextuele hulp om de productiviteit van ontwikkelaars te verhogen.

Met Copilot schrijven ontwikkelaars snel en eenvoudig code door simpelweg aan te geven  wat ze willen bereiken. Copilot genereert de code vervolgens op basis van deze beschrijvingen, wat tijd en moeite bespaart  ten opzichte van het handmatig schrijven van code.

Bovendien is Copilot ontworpen om de codekwaliteit te verbeteren door automatisch suggesties te doen voor beste praktijken en foutopsporing. Dit helpt ontwikkelaars om efficiënter te werken en de algehele kwaliteit van hun apps en automatiseringen te verbeteren.

Copilot is momenteel beschikbaar in voorbeeldversie en is alleen beschikbaar voor klanten met een abonnement op Power Apps of Power Automate.

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief