Op donderdag 6 februari was Mprise-trainer en adviseur Hylke Britstra spreker bij de Dutch Dynamics Community. De avond vond plaats in de evenementenruimte van het Van der Valk Hotel in Tiel. Voor een groep geboeide toehoorders zette Hylke uiteen wat de Subscription Billing-module kan, hoe de module ingericht kan worden en welke tips en tricks je zeker niet mag vergeten. Heb je de DDC moeten missen? Op 3 mei 2024 geeft Hylke eenexclusieve training Subscription Billing bij Mprise Academy.

Wat is Subscription Billing?

Subscription Billing is een module in Dynamics 365 for Finance & Operations die je helpt om abonnementen bij te houden en af te handelen. Vanwege de mogelijkheid om omzet en kosten over periodes heen te verdelen is deze module de vervanger van de Revenue Recognition module. Getoond werd hoe je de module kunt gebruiken om het juiste pricing management toe te passen, facturen te genereren en abonnementen tijdelijk 'on hold' te zetten.

Schermafbeelding 2024-02-07 120834

In de sessie legde Hylke uit hoe je vanuit inrichting kunt bepalen hoe je de facturatie wilt plannen. Gaat het bijvoorbeeld om een maandelijks abonnement, zoals bijvoorbeeld vaak bij mobiele telefoons wordt gebruikt, of betreft het projectfacturatie vanuit afgesproken termijnen? In dat geval zou het kunnen gaan om een betaling van 25% voor aanvang van het project, 50% halverwege het project en 25% achteraf. In Subscription Billing is dit eenvoudig te regelen.

Ook werd getoond hoe je een keuze kunt maken of je omzet (of kosten) vanaf een factuur over meerdere boekperiodes wilt verdelen. Is het een bedrag dat elke maand gefactureerd wordt, of gaat het om een totaalbedrag dat verdeeld word over een tijdsperiode?

Als specifiek punt werd gekeken naar de verschillende prijsmethodieken die in de abonnementen kunnen worden toegepast. Hiervoor zijn binnen de module diverse opties en die werden stap voor stap doorlopen.

Al met al een informatieve en interessante sessie die goed werd ontvangen door de toehoorders. Dank aan de organisatie van de DDC, graag tot volgende keer!

Kon je er op 6 februari niet bij zijn? Dan heb je op 3 mei 2024 een nieuwe kans om alle ins en outs van Subscription Billing te leren kennen in een ééndaagse Mprise-training met Hylke Britstra.

Wil je meer weten?

  • Sluit aan op 3 mei in onze training Subscription Billing in D365FO
  • Stel ons je vraag wanneer je hulp wilt om Subscription Billing voor jouw organisatie op de juiste manier in te richten

    Neem vrijblijvend contact op!

 

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief