Hebt u weleens gehoord van de projectenmodule in Dynamics AX? Luidt uw antwoord "Nee", dan bent u niet de enige. Maar het is wel zonde dat veel mensen deze module niet kennen. Want juist voor de financiële afhandeling van projecten binnen de organisatie is hij zeer handig. De bekende slogan van een bouwmarkt is eigenlijk ook van toepassing op Dynamics AX: 'Maak er een project van!'

De projectenmodule in een notendop

Stel, u start een nieuwe marketingcampagne op om een bepaald product te verkopen. Uw budget is 50.000 euro en daar mag u niet bovenuit komen. In dat geval biedt de projectenmodule uitkomst. Deze geeft u namelijk direct een waarschuwing wanneer u het ingestelde bedrag overschrijdt.

Een ander voorbeeld: u wilt een aantal nieuwe bureaus bestellen. Al gauw komt er een discussie op gang. Iedereen heeft een mening over de aanpak en de bewaking van de kosten. Met de projectenmodule maakt u een eind aan het getouwtrek: u monitort de kosten op een simpele, effectieve manier.

Wat gebeurt er als u de kosten van een lopend project wilt aanpassen omdat deze niet blijken te kloppen? Als u met traditionele rapporten werkt, moet u waarschijnlijk een geheel nieuw rapport opstellen. In de projectenmodule voert u de aanpassing in een handomdraai door.

Een ander voordeel van de projectenmodule is dat u vanuit het project heel eenvoudig zaken kunt regelen waarvoor u normaliter 6 tot 7 schermen moet openen. Wilt u bijvoorbeeld een artikel bestellen, dan drukt u binnen het project op 2 knoppen om in het juiste scherm terecht te komen. Wel zo gemakkelijk!

Meer gemak en overzicht

Kort gezegd, de projectenmodule in Dynamics AX is een prima tool die veel mogelijkheden biedt wanneer u aan een project werkt. U ervaart meer gemak, behoudt het overzicht van de kosten en monitort het projectverloop.

Meer weten? Schrijf u in voor onze eendaagse training. Daarbij doet u alle basiskennis op die nodig is om de module te gebruiken voor úw projecten! Bekijk de training hier.