Binnenkort lanceert Microsoft Windows 11. De historie leert ons dat we moeten opletten of alle systemen nog wel draaien na zo een upgrade. In dit blog gaan we dieper in op de vraag: ‘Werkt mijn verouderde Navision (Dynamics NAV) nog wel samen met de nieuwe Windows 11 versie die binnenkort beschikbaar komt?’

Deze vraag wordt door Microsoft beantwoord met de stelling, NAV2009 t/m NAV2017 worden niet meer actief ondersteund (NAV2017 stopt 11 januari 2022), dus bieden we ook geen ondersteuning voor de client van die versies op Windows 11.

Bent u dus verplicht om uw NAV omgeving te upgraden alleen maar omdat de client niet meer werkt op Windows 11? Microsoft zegt daarover, test maar of de client nog werkt op Windows 11, als het werkt is dat fijn, werkt het niet, dan doet Microsoft daar niks meer aan.

Dit herinnert mij aan een situatie een aantal jaren geleden dat een klant zijn interne systemen wilde migreren van Windows XP naar Windows 7. Op dat moment kwam hij er achter dat de Windows client van zijn verouderde Navision 2.0 ERP pakket niet meer werkte op Windows 7. Gevolg was dat de klant overhaast moest migreren naar een nieuwe versie van Navision.

Overkomt dat u ook straks bij Windows 11? Windows 11 zal nog geen probleem zijn, maar of het blijft werken als Microsoft weer updates doorvoert in Windows 11, of als Microsoft een Windows 12 uitbrengt? Oude versies worden niet ondersteund dus garantie tot de deur.

Alleen daarom is het al belangrijk om de stap te nemen naar de cloud, geen gedoe meer met lokale clients, alles via de browser, probleem van de clients opgelost!

Natuurlijk is een technische reden om te migreren niet de meest logische keuze voor een migratie. Een migratie zorgt voor een herbezinning op je bedrijfsprocessen en de tooling die die processen ondersteund. Kijk of je van je maatwerk af kunt komen en met een standaard ERP systeem kunt werken, eventueel aangevuld met CRM en het Power Platform.

Gebruik je nog steeds een oudere versie van Navision (Dynamics NAV)? Dan wordt het hoogste tijd om te beginnen met een plan voor een upgrade. Laat Windows niet de driver daarvoor zijn. 


Naar BC, juist nu!

Microsoft biedt momenteel een interessante overstapregeling. Voor een periode tot vier jaar kunt u tot 60% korting krijgen op de licentiekosten. Een mooi moment om over te stappen.

Lees meer

Power BI en Dynamics 365 Business Central completeren elkaar