De inzet van een goede ERP-oplossing, levert al snel veel voordelen. Denk aan het schrappen van handmatige processen, waarop een enorme besparing van tijd en energie van de organisatie volgt. Het helpt je om financieel management in korte tijd volledig te hervormen en je hele organisatie op een volgend volwassenheidsniveau te brengen. 

Business Central is een toonaangevende mid-market oplossing van Microsoft voor bedrijven van elke omvang. Het is onderdeel van Dynamics 365, een suite van bedrijfsoplossingen. Binnen deze suite is BC de oplossing voor onder andere financieel management, naast de logistieke processen zoals handel, voorraad, projecten en productie. Door de enorme mogelijkheden van het volledige Microsoft platform levert dit platform onder andere meer automatisering, meer samenwerking tussen teams, meer verbonden processen, en meer inzicht in real-time gegevens om betere beslissingen te nemen. 

Hier zijn drie Business Central functies die teams helpen financiële processen te optimaliseren: 

Automatiseer factuurverwerking 

Inkoopfacturen verwerken is een essentieel financieel proces voor elk bedrijf of organisatie, en elke functie die helpt bij het elimineren van handmatige routines is een enorme tijdsbesparing voor financiële teams. Business Central kan inkoopfacturen automatisch verwerken waardoor er veel minder handmatige werk noodzakelijk is. Via een Document Capture oplossing zoals die van Blue10 is het digitaliseren van facturen eenvoudig. Zulke oplossingen lezen, sorteren en slaan inkomende documenten veilig op en matchen de factuur met de inkooporder. Zo helpen ze om het facturatieproces te versnellen. 

Rolgebaseerde processen

Bedrijven met losgekoppelde processen ervaren meer verstoringen en inefficiënties gedurende de werkdag, en datasilo's zorgen ervoor dat teams op totaal verschillende pagina's zitten. Door alle gebruikers toegang te geven tot dezelfde actuele gegevens worden deze inconsistenties geëlimineerd en worden de muren tussen afdelingen in uw hele bedrijf afgebroken. 

Het creëren van aangepaste beveiligingsrollen wijst bepaalde privileges toe aan gebruikers - bijvoorbeeld of ze toegang hebben tot het maken en bijwerken van records, of alleen tot het bekijken van records - zonder de eigenlijke systeemfunctionaliteit als geheel te blokkeren. De toegang van werknemers kan ook worden beheerd met vooraf gebouwde beveiligingsrollen die klaar zijn voor gebruik als zodanig of verder kunnen worden aangepast voor specifieke machtigingen. Dit is geweldig voor bedrijven die teams aan elkaar willen koppelen, maar niet willen dat iedereen brede toegang heeft tot elke afzonderlijke systeemmodule.  

Boekingsprocessen in de achtergrond 

Business Central wordt gehost in de Cloud. De interface bestaat alleen nog uit een browser zoals Microsoft Edge of Chrome en er is 'maar’ 1 scherm tegelijk geopend. Het doorboeken van leveringen, ontvangsten en facturaties worden automatisch geïntegreerd in het grootboek. Voorheen moesten gebruikers nog wachten tot het boekingsproces afgerond was voordat men verder kon werken. In de huidige versie is het mogelijk boekingsprocessen in de achtergrond te laten afhandelen. Het grote voordeel daarvan is dat een eindgebruiker meteen kan verder werken met opvolgende taken en niet meer zit te wachten met een zandloper in beeld, zelfs niet met enorme aantallen transactie regels. 

Het upgraden van je huidige (on-premise) omgeving naar Dynamics 365 Business Central (in de Cloud) is een geweldige manier om het meeste te halen uit moderne ERP-technologie.

Lees verder over Business Central!

 

Wil je meer zien van Business Central? Lees het E-Book of registreer jezelf voor een demo van Dynamics 365 Business Central!

Bespreek de mogelijkheden

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief