Vorig jaar nam Mprise het applicatiebeheer over bij het Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom. Het doel: ondersteuning bieden om ervoor te zorgen dat het systeem operationeel zou blijven. Zo'n twaalf maanden later brak het coronavirus uit. Hoe gaat het ziekenhuis hiermee om en wat is de rol van onze consultants?

Primaire processen laten doorlopen vanuit huis tijdens covid-19

Toen thuiswerken de nieuwe norm werd, liep het Bravis ziekenhuis tegen diverse problemen aan. De grootste uitdaging was om het systeem ook op afstand draaiende te houden, zodat primaire processen konden doorlopen.

Het moest bijvoorbeeld mogelijk blijven om medische materialen via het systeem te bestellen. In de afgelopen weken is het voorgekomen dat een medewerker een bestelling plaatste in het kader van coronabestrijding en dat hij de goedkeuring van zijn collega, die een dagje vrij had, niet kon afwachten.

Normaliter konden we dit oplossen door naar een intern nummer te bellen. Maar nu iedereen vanuit huis werkte, was dit een stuk lastiger. Zeker omdat niet iedereen werkte met apparatuur van het ziekenhuis. Dit laatste zorgde overigens ook weleens voor performanceproblemen en technische problemen, die werden veroorzaakt door het device dat een medewerker thuis gebruikte.

Het overkoepelende plaatje bewaken als finance consultant

Gelukkig wist het ziekenhuis zich in rap tempo aan te passen aan de situatie. De introductie van Microsoft Teams loste veel communicatieproblemen op. Daarnaast zorgden onze consultants voor een innovatie van het pakket, hielden zij het systeem draaiende en brachten zij medewerkers altijd op de hoogte van vorderingen. Met hun ondersteuning (ook vanuit huis!) is het gelukt om belangrijke processen te laten doorlopen.

Voor het ziekenhuis was de meerwaarde van Mprise, zeker in tijden van crisis, voelbaar. Waar een functioneel beheerder zich enkel concentreert op applicatiebeheer, hebben onze consultants een bredere opleiding genoten én bredere ervaring opgedaan. Daardoor kan onze finance consultant voor het Bravis ziekenhuis bijvoorbeeld ook het beveiligen en testen van het pakket op zich nemen. Het overkoepelende plaatje wordt zo veel beter bewaakt. Wanneer het merendeel van de mensen op afstand werkt, is dat enorm waardevol.

Ook vóór de crisis leidde dit reeds tot de gewenste resultaten. Zo moest de aanvoer van goederen een tijd geleden worden veranderd voor de twee locaties van het ziekenhuis. Een groot project waar een gemiddeld consultancybureau zeker vier mensen op zet. Maar bij het Bravis ziekenhuis kon één Mprise-consultant het project opzetten, uitwerken, begeleiden en tot een goed einde brengen!

Geïntrigeerd door deze klantcase?

Spreekt deze klantcase u aan? Zou u ook willen profiteren van de kennis en ervaring van onze consultants? Neem gerust eens contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met u.

Plan een GRATIS adviesgesprek in

Blog is geschreven door Tim Haarman en Jeroen Pas.