Zelf implementeren van Power Platform

Bedrijven kopen software om bedrijfsprocessen te automatiseren en het werk gemakkelijker te maken. Vroeger waren zij na aanschaf in hoge mate afhankelijk van de leverancier, omdat alleen deze de benodigde kennis had. Sinds de introductie van het Power Platform van Microsoft is dat anders. De tool zorgt voor empowerment: u kunt zelf beter 'aan de knoppen draaien'. Maar alléén als u er eerst goed mee leert omgaan. De moeite waard? Zeker. Want daarna heeft u veel meer controle dan voorheen.

Op eigen kracht vooruit

Stel, u installeert Microsoft Word voor de eerste keer op uw computer. Om de tekstverwerker te kunnen gebruiken, kijkt u diverse Youtube-filmpjes. Zo leert u zichzelf ermee omgaan en heeft u niemand nodig om bijvoorbeeld templates voor u te creëren.

Toegegeven: dit is een simpel voorbeeld. Sommige trajecten zijn een stuk ingewikkelder. Maar het Power Platform maakt veel mogelijk: als u er écht voor gaat om het te begrijpen, kunt u op een gegeven moment (vrijwel) alles zelf doen. Wat is er nu precies nodig om dit punt te bereiken?

Langetermijnproject werpt vruchten af

Veel bedrijven sturen hun medewerkers naar een vijfdaagse training om het Power Platform live te krijgen. Een mooie start, maar daarmee bent u er vaak niet. De gemiddelde implementatie neemt namelijk zes tot twaalf maanden in beslag. Tijdens een korte training krijgt u weliswaar voorbeeldcases te zien, maar deze draaien niet binnen uw eigen omgeving.

Het is veel effectiever om mee te draaien in een langlopend project. Daarbij ervaart u hoe alles werkt in de praktijk: van projectplan tot gebruikerstrainingen. Als enkele medewerkers zich hieraan wijden, kunnen zij hun collega's op weg helpen en er uiteindelijk voor zorgen dat het bedrijf geheel zelfstandig met het Power Platform kan omgaan. Door deze implementatiemethodiek kunt u uw software zelf in gebruik nemen en bent u niet meer zo afhankelijk van externe partijen!

Schrijf u in voor de blogserie

Lees hier meer over het Power Platform.

Tijd om de handen uit de mouwen te steken?

Mprise heeft een uitgebreide implementatiemethodiek ontwikkeld. Daarmee voorzien wij in de groeiende behoefte van klanten om zelfstandiger met software te kunnen omgaan. In overleg met u trainen we een groep medewerkers op onze Academy, waarna zij langdurig meedraaien in een Scrumteam om aan het project te werken.

Wilt u meer weten over deze methodiek? Of bespreekt u graag eens hoe u deze kunt inzetten binnen uw organisatie? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief