Een SEPA batch maken om de betalingen te doen vanuit D365FO: welke organisatie doet dit niet? In D365FO kun je hiervoor een standaard SEPA-template gebruiken, zodat de te betalen facturen volgens SEPA standaarden uit D365FO worden geëxporteerd om bij de bank te kunnen worden ingelezen.

Naast dit SEPA voorbeeld zijn er enorm veel andere soorten (verplichte) wettelijke standaarden voor landen of regio’s als het gaat om facturatie, betalingen of rapportages. Denk aan de Franse FEC-file of de Duitse GDPdU-file. Of denk aan de verplichte Franse e-facturatiestandaarden die gehanteerd moeten gaan worden in de komende jaren. In al deze gevallen dient data vanuit D365FO in een wettelijke afgesproken structuur gegoten te worden.

Hiervoor gebruikt Microsoft de optie Electronic Reporting. Voor de benodigde standaarden kun je vanuit een Microsoft bibliotheek een configuratiebestand importeren in D365FO. Via dit configuratiebestand weet D365FO dan in welke vorm data geëxporteerd moet worden zodat het voldoet aan de wet- en regelgeving.

Inmiddels bevat de Microsoft Bibliotheek meer dan 4.500 configuratiebestanden en dit aantal groeit nog elke week. Ook de functionaliteiten rondom Electronic Reporting groeien. Denk bijvoorbeeld aan het instellen op welke locatie de SEPA file geplaatst moet worden bij genereren. Of denk aan het koppelen van een specifiek factuur e-mailadres van de klant bij verzenden van klantfacturen via officiële formats zoals UBL. Vanuit Mprise helpen wij steeds meer klanten bij het in gebruik nemen van Electronic Reporting configuraties of het aanpassen van de instellingen ervan.

Meer weten over Electronic Reporting in Dynamics 365 F&O of over hoe je de standaard templates goed inzet?

Neem contact op

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief