Blogger-860667-edited.png

Leeft bij u de vraag: Hoe kan ik onze begroting vanuit Excel inlezen in Dynamics AX? Misschien is dit wel de meest voorkomende vraag die ik als financieel consultant krijg rondom het onderwerp budgetteren in Dynamics AX. 

Excel-templates in Dynamics AX

Sinds AX2012 is er een speciale module voor budgetteren toegevoegd waarin u zelf een budgetplanning kunt configureren. In deze budgetplanning kunt u Excel-templates aanmaken en deze inrichten naar uw eigen wensen. Deze Excel-templates kunt u daarna gebruiken om te budgetteren en het resultaat ervan kunt u weer inlezen in AX. Naast deze mogelijkheid zijn in de budgetplanning ook enkele andere opties toegevoegd die het proces van budgetteren ondersteunen.

Bouw zelf een budgetscherm

In Dynamics 365 For Operations zijn deze functionaliteiten uitgebreid en flexibeler toepasbaar geworden. Eén van de toevoegingen is dat u zelf een budgetscherm kunt opbouwen met klant specifieke budgetteringskolommen. In dit scherm kunnen uiteraard kolommen worden toegevoegd om budgetbedragen in te vullen, maar ook kolommen waarin actuals van het huidige jaar of vorige jaren automatisch door AX worden gevuld. Ook de al in AX aanwezige budgetbedragen kunnen in dit scherm worden getoond om daarmee het budgetproces te optimaliseren. Hiermee is een budgetmatrix op maat te creëren. Het opgebouwde scherm kan daarna in enkele kliks als Excel-template worden opgeslagen.

In Excel kunnen de budgetbedragen worden gevuld en deze budgetbedragen kunnen daarna via de standaard Excel-integratie weer worden ingelezen in Dynamics 365 For Operations.

Mogelijkheden uitgebreid in Dynamics 365

Sinds AX2012 zijn er dus al mogelijkheden voor het genereren van Excel-templates, in Dynamics 365 zijn deze mogelijkheden uitgebreid. Praktisch gezien betekent dit dat u Excel-templates eenmalig kunt opbouwen, waarmee het budgetteringsproces daarna jarenlang volgens de door uzelf ingerichte standaard, kan worden uitgevoerd. Wat mij betreft mooie mogelijkheden die het proces van budgetteren zeker ten goede komen.

Kan ik u helpen?

Heeft u hulp nodig bij het inrichten van de templates of heeft u vragen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 0318-508810 of e-mail naar lean@mprise.nl.

Op LinkedIn? Connect met ons.

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief