Naast het aanbieden van IT-trainingen, heeft Mprise ook een sterke focus op learning consultancy. We ondersteunen bedrijven bij het zelf opleiden van hun medewerkers en het ontwikkelen van trainingsmateriaal. Harro Knook is al een bekend gezicht bij Mprise op dit terrein met zijn workshops voor key-users en trainers. Sinds een aantal maanden vormt Harro een ijzersterk duo met Pieter Jongsma, die we graag aan je voorstellen!

Een brug tussen IT en onderwijs

Pieter: "Als we even een tijd teruggaan in de tijd kun je me zien staan voor een klas vol leerlingen. Verhalen vertellen, dingen uitleggen en lesgeven in allerlei verschillende vakken. Zo ben ik begonnen op 21-jarige leeftijd. Hoewel ik al lang niet meer voor een groep basisschoolkinderen sta te onderwijzen, ben ik wel altijd blijven lesgeven. Vanuit het onderwijs rolde ik de IT-wereld in en werd consultant. Dat begon met software voor leerlingenadministratie. Een prachtige brug om IT te leren voor een doelgroep waar ik heel bekend mee was: het onderwijs. Hier leerde ik ontzettend veel basisprincipes waar ik nu nog de vruchten van pluk: helpdesk bemannen, trainingen en workshops geven, consultancy, handleidingen en stappenplannen schrijven, maar ook technischere zaken zoals conversies uitvoeren."

Van testen naar trainen

"Na een aantal jaren ben ik overgestapt naar een ander bedrijf als software tester," vervolgt Pieter. "En toch… na een tijdje kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Ik wilde weer lesgeven, dit keer wilde ik software uitleggen aan eindgebruikers. Dit lesgeven kon ik vervolgens uitbouwen totdat ik helemaal niet meer testte maar alleen trainingen gaf en ontwikkelde. Geholpen door collega consultants hebben we honderden mensen opgeleid op een zo’n praktisch mogelijke manier. Nadat ik merkte dat ik alles had gedaan wat ik wilde binnen dit bedrijf en de trainingen stonden als een huis, ben ik overgestapt naar een ander bedrijf. Daar heb ik nogmaals dezelfde stappen doorlopen: eerst ben ik weer tester geworden en vanuit daaruit heb ik de trainingen opgezet tot een succesvolle tak binnen dit bedrijf."

Lesgeven en pionieren

"Na een aantal jaren, stond ook dit als een huis en begon het weer te kriebelen. De coördinerende rol die ik inmiddels had, heb ik overgedragen op mijn capabele opvolger. Het werd tijd voor iets heel anders: ik werd ICT-manager binnen een handelsbedrijf. Een hele andere stap, omdat ik wilde zien of ik dit kon en omdat ik ook wel eens klant wilde zijn. Het managen en orde op zaken stellen ging me goed af, maar ik miste het lesgeven en het pionieren op het leervlak. Vandaar dat ik na een uitdagend en leuk jaar iedereen heb bedankt en mijn rol als trainer bij Mprise heb opgepakt."

Pieter Jongsma: Als je me vraagt: waar haal ik mijn voldoening uit in mijn werk, dan zit 'm dat in het moment dat iemand me aankijkt en zegt: “Wat je hebt uitgelegd begrijp ik, maar ik kan het ook zelf!"

Onderliggende concepten begrijpen

"Lesgeven zit mij in het bloed, al vanaf mijn eerste echte baan. Hierin zit ook mijn passie: ik wil complexe zaken zo uitleggen dat iedereen ze kan begrijpen en er mee uit de voeten kan. Want nieuwe software is leuk of het nu Dynamics 365FO of CE is, maar hoe leren mensen dit? Snappen ze wat ze doen? Begrijpen ze waarom de software werkt zoals het werkt? Snappen ze de onderliggende concepten? Met ‘learning consultancy’ help ik daarnaast bedrijven om dit zelf te doen. Samen met mijn collega’s help ik keyusers om zelf trainingen te schrijven en te geven, om zo eigen collega’s op te leiden in de software. Dus als je me tenslotte vraagt: waar haal ik mijn voldoening uit in mijn werk, dat zit 'm dat in het moment dat iemand me aankijkt en zegt: “Wat je hebt uitgelegd begrijp ik, maar ik kan het ook zelf!"

Zelfredzaamheid is prioriteit

Kortom, met een krachtig team van experts, waaronder Pieter Jongsma en Harro Knook, blijft Mprise Academy toonaangevend in het leveren van hoogwaardige IT-trainingen en learning consultancy. Het gezamenlijke doel is om individuen en organisaties te helpen succes te behalen in een steeds veranderende IT-wereld. Zelfredzaamheid staat hierbij hoog in het vaandel.

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief