Microsoft

Het even geduurd, maar het is nu zover: de opvolger van Steve Ballmer is bekend gemaakt.De keuze is gevallen op Satya Nadella, een Microsoft veteraan met 22 dienstjaren. Nadella was tot gisteren de baas bij de Cloud en Enterprise divisie. Afgezien van de capaciteiten van Nadella is deze keuze niet helemaal toevallig. Microsoft geeft daarmee aan in te zetten op online producten. Luister naar zijn eerste interview als CEO van Microsoft.

Technologieredacteur Marc Hijink van het NRC schreef bij de aankondiging van Ballmers vertrek over de staat van Microsoft:

“Ooit was Microsoft het middelpunt van het grootste machtsblok in de technologiewereld. Maar de jongste generatie computergebruikers heeft weinig op met Windows of Office. Hun wereld bestaat uit webdiensten en apps – draaiend op tablets en telefoons met Google Android of Apples iOS. Microsoft vernieuwt producten maar moet nu ook de leiding verjongen. Steve Ballmer – aan de leiding sinds 2000 – laat Microsoft achter met sterke, maar ook erg zwakke onderdelen.”

Volgens Hijink is het een van Nadella’s belangrijkste taken om Nokia goed bij Microsoft te integreren. Ook zijn er genoeg uitdagingen te vinden bij de Windows-tak en schreeuwt de mobiel- en tabletdivisie om betere producten. Gelukkig voor Nadella zijn er niet enkel uitdagingen. De Xbox doet het nog altijd goed en ook op de zakelijke markt boekt het bedrijf successen

Maak kennis met Nadella aan de hand van zijn eerste interview als CEO van Microsoft: 

 

 

 

Bill Gates, lid van de raad van bestuur, schrijft namens Microsoft in een verklaring:

“Satya is a proven leader with hard-core engineering skills, business vision and the ability to bring people together. His vision for how technology will be used and experienced around the world is exactly what Microsoft needs as the company enters its next chapter of expanded product innovation and growth.”

Daarnaast treedt voormalig CEO en oprichter Bill Gates af als voorzitter van de raad van bestuur. Hij krijgt een nieuwe adviserende rol. John Thompson volgt hem op.

 Luister naar zijn verklaring: 

 

 

 

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief