Nieuwe Dynamics 365-versies níet testen? Dit zijn de 3 grootste valkuilen!

Vanwege Microsofts One Version-filosofie kunt u niet meer met oude versies van Dynamics 365 blijven werken. Regelmatig updaten is een noodzaak geworden: feitelijk wordt u gedwongen om twee tot drie keer per jaar de gehele upgradecyclus uit te voeren. Dit betekent dat testen nu eveneens een must is. U koopt immers ook geen auto zonder een testrit te maken. Wie dat wel doet, riskeert dat de uitlaat tijdens de eerste 'officiële' rit op de snelweg valt!

Het testen van nieuwe softwareversies brengt echter de nodige problemen met zich. Want in de praktijk blijkt het lastig om ervoor te zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek zitten om zulke testen te kunnen uitvoeren. Dat was vóór de coronacrisis al zo, maar nu veel mensen vanuit huis werken, is het nog complexer geworden. Laten we het alternatief daarom eens onder de loep nemen: níet testen. Wat zijn de valkuilen van die keuze?

1. Eén wijziging, grote gevolgen

Alle functies zijn met elkaar verweven. Als er één functie wordt aangepast door een software-update, zou dit zomaar tot gevolg kunnen hebben dat een heel proces niet meer werkt. Gaat het bijvoorbeeld om factuurverwerking, dan zit de financiële administratie met een probleem: deze moet alle facturen ineens weer handmatig gaan inboeken. In dat geval moet u waarschijnlijk een hoop uitzendkrachten inhuren.

2. Lage adoptiegraad

Soms zorgt een update ervoor dat een bepaalde functionaliteit er geheel anders uitziet in Dynamics 365. Als gebruikers zich hierop niet kunnen voorbereiden, worden zij overvallen. De kans is groot dat zij dan weigeren om met de functionaliteit te werken. En als u veel gebruikers verliest door een update, wordt de software een stuk minder effectief.

3. Primair proces in gevaar

Wie een update installeert zonder te testen, brengt het primaire proces in gevaar. Er is bijvoorbeeld weleens een Dynamics AX-update geweest waarbij de regel toevoeg knop voor opdracht tot inkoop verdween in combinatie van een standaard gebruikersrol. Een grote uitdaging, voor sommige gebruikers werkte het systeem niet meer. Als zij van tevoren met de juiste tool een test had uitgevoerd, was het duidelijk geworden dat het primaire proces na de update niet meer zou werken.

Wilt u dit soort valkuilen vermijden? Schrijf u in voor onze eendaagse training, waar u leert om de testtool van Microsoft te gebruiken!

Automatisch testen Dynamics Finance and Operations

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief