Automatisch Dynamics testen in de Cloud.

"Waarom zouden we sleutelen aan een pakket dat gewoon werkt?" Tot voor kort was dit de (niet onbegrijpelijke) redenering van menig organisatie. Nu heeft Microsoft hier echter een streep doorheen gezet. Wie een 365 Cloudversie gebruikt, moet One Version omarmen. Met alle gevolgen van dien voor de finance-afdeling. Want deze wordt belast met het testen van de nieuwe versies.

Met One Version, dat Microsoft vorig jaar introduceerde, mogen gebruikers 2 a 3 versies achterlopen op de nieuwste release. U kunt rekening houden met circa 3 testmomenten per jaar. In hoeverre heeft dit impact op u als eindgebruiker? En hoe moet uw organisatie omgaan met deze ontwikkeling?

Testen: hoe pakt u 'digitale proefritten' slim aan?

 

Testen: waarom zou u dat eigenlijk doen? Zie het als volgt: een nieuwe auto schaft u niet aan voordat u een proefrit maakt. Zou u dan wél zomaar een update willen uitvoeren op een systeem waarop uw hele bedrijf draait?

Kort gezegd, testen is niet alleen verstandig; het is onontbeerlijk. Tegelijkertijd zorgt het meestal voor hoofdbrekens. U wilt het namelijk zo snel én accuraat mogelijk doen. Hoe pakt u dit aan? Met een speciale tool die Microsoft hiervoor heeft uitgebracht. Deze dwingt u om heel goed na te denken over 3 essentiële vragen:

  • Hoe brengen we de testtijd terug?
  • Hoe krijgen we het voor elkaar dat de juiste mensen altijd beschikbaar zijn voor het uitvoeren van testen?
  • Hoe zorgen we ervoor dat onze testresultaten correct en valide zijn?

De tool van Microsoft is van onschatbare waarde, omdat deze een stok achter de deur is om uw processen in kaart te brengen. 'Even' uw systeem live zetten en bekijken of dit in de praktijk werkt, is er niet meer bij. En dat komt uw organisatie alleen maar ten goede.

Tijdrovend of tijdbesparend?

Maakt u zich zorgen over de tijd die deze handelingen in beslag zullen nemen? Het goede nieuws is dat u uiteindelijk ontzettend veel tijd kunt besparen. Wanneer u de tool van Microsoft eenmaal gebruikt, verloopt het testen 4 à 5 keer sneller dan bij de handmatige aanpak. Maar u zult één keer veel tijd moeten uittrekken om alles goed neer te zetten. Het prettige is dat u van tevoren weet dat dit de moeite loont!

Bent u benieuwd naar hoe u dit kunt inrichten binnen uw organisatie? En kunt u daar wel wat begeleiding bij gebruiken? Houd onze blog in de gaten voor meer tips. En neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

 

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief