Mprise Projectondersteuning Dynamics AX NAV CRM (1200x630pxs).png

Wilt u grootboektransacties (gaan) vereffenen, maar vindt u het handmatige proces te tijdrovend? En wilt u tijdbesparen en meer inzicht? Automatiseren is de oplossing! In deze blog deelt Hylke Britstra zijn ervaringen en de oplossing voor deze uitdaging.

Veel organisaties die gebruik maken van Dynamics AX2012 hebben systeemrekeningen waarop tijdelijke saldi staan voor ontvangst- en pakbonnen. Deze saldi worden vanuit inkooporders (ontvangstbon) of verkooporders (pakbon) geboekt en tegen geboekt bij de facturatie.

Een deel van organisaties die met AX2012 werkt, vereffent deze bij elkaar horende grootboektransacties handmatig. Een ander deel heeft de wens om dit te gaan doen, maar vindt het handmatige proces te tijdrovend en voert dit daarom niet uit.  

Vereffeningen automatiseren

In de afgelopen jaren hebben daarom klanten bij ons de wens geuit om in AX2012 de grootboekvereffeningen voor transacties op de systeemrekeningen voor ontvangstbonnen en pakbonnen te automatiseren. Dit is de reden geweest waarom wij bij Mprise de Solution Vereffening hebben ontwikkeld.

De Solution doorloopt de grootboektransacties vanuit de factuurboeking en zoekt daarbij de bijbehorende boekingen van de ontvangstbon of pakbon. Wanneer deze grootboektransacties met elkaar in balans zijn, worden ze vereffent. Zijn de grootboektransacties niet met elkaar in balans, of is de factuurboeking nog niet geweest, dan worden de betreffende transacties in een apart overzicht getoond.

Tijdsbesparing bij grootboektransacties

Het automatisch vereffenen van deze grootboektransacties bespaart organisaties tijd en geeft inzicht in de saldi van de systeemrekeningen en eventuele discrepanties tussen grootboektransacties. Daarnaast worden de grootboekvereffeningen zeer nauwkeurig uitgevoerd, omdat er vanuit de factuurboeking een directe link wordt gelegd tussen de bijbehorende ontvangstbonnen of pakbonnen.

Webinar: Solution voor vereffening

Om de maand organiseren wij een webinar waarin we het concept van de Solution voor Vereffening toelichten en een demo geven. Het aantal deelnemers per webinar houden we bewust beperkt, zodat er voldoende ruimte is om vragen te stellen.

Naast het webinar bieden wij u de mogelijkheid om een Proof of Concept uit te voeren op een eigen AX2012 testomgeving, om daarmee op uw eigen omgeving de werking van de Solution Vereffening te kunnen zien.

Bent u geïnteresseerd in de Solution Vereffening? Schrijf geheel vrijblijvend in voor het webinar en kijk wat Solution voor Vereffening voor uw organisatie kan betekenen.

Heeft u andere vragen? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0318-508810 of stuur een e-mail naar lean@mprise.nl.

Op LinkedIn? Connect met ons.

New call-to-action

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief