Apps zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse technologielandschap. Consumenten hebben tal van apps op hun apparaten staan. Bedrijven gebruiken apps graag om klanten en medewerkers met een bedrijfsdatabase te verbinden.

Maar een goede, gebruiksvriendelijke app creëren is zo eenvoudig nog niet. Het wordt gauw een slepend proces, omdat er veel technische kennis voor nodig lijkt te zijn. Wist u echter dat dit niet het geval is?

Voorbeeld PowerApp: efficiëntere beursbezoeken met een app

Het app-woud is tegenwoordig zo dichtbegroeid dat het soms lastig kan zijn om een uitvoerbaar idee te bedenken. En dat terwijl de mogelijkheden eindeloos zijn! Om u wat inspiratie te laten opdoen geven we u graag een voorbeeld van een app die in de praktijk van pas kan komen.

Bezoeken uw verkopers weleens een beurs? Dan komen zij waarschijnlijk vaak terug met een stapel visitekaartjes en losse papiervellen waarop staat wat zij met de bewuste personen hebben besproken. Dat levert veel uitschrijf- en uitzoekwerk op.

Onnodig, want het is vrij simpel om een app te maken die u kunt aansluiten op uw CRM-database. Bij een beursbezoek kunnen uw verkopers dan een tablet plaatsen bij de stand. Hiermee nemen zij eenvoudig een foto van het visitekaartje en maken ze notities omtrent specifieke interesses en terugbelafspraken.

De informatie wordt vervolgens direct naar het CRM-systeem gestuurd, waarin eventuele terugbelnotitities ook worden opgenomen. Zo kunnen uw verkopers bij terugkomst op kantoor direct aan de slag!

PowerApps bouwen: eenvoudig 'schilderen' op een paneel

De hamvraag is: hoe bouwt u nu snel uw eigen app? Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Stel dat u als een schilder begint met een wit paneel waarop u alle gewenste app-elementen sleept: plaatjes, tekstvakken en tabellen. Daarachter zet u commando's (die u wellicht reeds kent uit Excel). Ook maakt u gebruikt van standaardconnectoren om bijvoorbeeld verbinding te leggen met uw database. Voor u het weet, zet u uw gloednieuwe app live.

Hoe u dit doet? Middels PowerApps. Hiermee klikt u in een mum van tijd de apps in elkaar die u nodig heeft - zonder codeerervaring. PowerApps bestaan in feite uit 5 onderdelen:

  • PowerApps Canvas: een app zoals op uw smartphone, hierin kan u makkelijk acties uitvoeren zoals iets via de App bestellen. 
  • Common Data Service: de opslagplek voor alle data omtrent acties die plaatsvinden - bijvoorbeeld, "Er zijn 10 laptops besteld."
  • Model-driven App: een applicatie waar u alle bedrijfskritische data kunt beheren. Denk hierbij aan een systeem als Dynamics CRM, waar u een applicatie met dashboards, grafieken, bedrijfsprocessen en formulieren tot uw beschikking heeft
  • Microsoft Automate: hiermee kunt u allerlei pakketten aan elkaar verbinden. Wanneer iemand een bestelling plaatst, wordt deze bijvoorbeeld direct in het CRM-systeem gezet.

In deze blog zijn we vooral ingaan op het PowerApps Canvas. In toekomstige blogs zullen we meer vertellen over de andere onderdelen van Power Apps. U kunt hier wel meer over lezen op de Microsoft website.

Aan de slag met PowerApps? Neem gerust contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met u.

Schrijf u in voor de blogserie